Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Prožíval jsem krásné emoce, přiznal po hektickém závěru trenér Jiří Lerch

Už to vypadalo, že Dynamo potřetí v řadě doma nevyhraje, neboť v nastaveném čase hosté dokázali srovnat na 2:2. Jihočeši si však nakonec pro tři body došli, pár vteřin před závěrečným hvizdem se trefil Jan Suchan a na Střeleckém ostrově propukla obrovská euforie. Jak zápas s Libercem okomentoval na pozápasové tiskové konferenci domácí trenér Jiří Lerch?

Trenére, jak hodnotíte utkání s Libercem?
Věděli jsme, že Liberec je kvalitní tým a že to nebude jednoduché. Hned v úvodu jsme kopali standardku, poté jsme ale inkasovali. Hellebrandův gól do šatny na 1:1 nám hodně pomohl. V poločase jsme kluky nabádali, abychom hráli trpělivě. Věřili jsme, že toho góla dáme, a to se nám také povedlo. V 90. minutě jsme opět smolně inkasovali, pak ale přišly krásné emoce. Smůlu jsme si vybrali a teď jsme byli odměněni.

Zažil jste někdy takové emoce, jako v závěru? Pocit zmaru vystřídal pocit nadšení a radosti.
Ve fotbale jsem toho zažil hodně jako hráč a ty emoce byly obrovské. Se Slavií jsme v devadesátém šestém udělali titul, takže jsem si něco prožil, ale klukům jsem po zápase v šatně říkal, že pro tohle ten fotbal děláme, a proto ho máme rádi. Fotbal emoce přináší, jak pozitivní, tak negativní. Věřím, že tohle byl zápas, který nás nakopne.

Kdyby to skončilo remízou, cítil byste, že by na týmu ležela před koncem základní části deka? Takto to naopak Dynamo může nakopnout, jak jste ostatně sám říkal.
Pořád říkám, že každý bod v naší lize má nějakou cenu. Byl bych spokojený i s bodem, protože ani Karvinou, ani Zlín nepouštíme na nějaký větší bodový odstup a rozhodovat se bude až v nadstavbě. Tlak na hráče je obrovský a nemáme tolik zkušených hráčů, kteří by už někdy o tu záchranu hráli.

Dynamo v bláznivém závěru rozhodlo o výhře proti Liberci

České Budějovice v sobotním utkání 28. kola FORTUNA:LIGY na svém hřišti hostily Slovan Liberec, který byl na vítězné vlně. Hosté se dostali do rychlého vedení, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu. Dynamo zápas otočilo a vedlo 2:1, Liberečtí...

Jakou roli v týmu má Ondrášek? Na hřišti ho opět bylo plno, jaký má vliv na tým?
Zdeněk je tady z těch hráčů, které máme, asi nejzkušenější. Je to motivátor. V kabině si slovo ale také bere slovo třeba Martin Králik, Jirka Skalák a další zkušení hráči. Ondrášek podal skvělý výkon, ale takových tam bylo více. Výborně hrál Honza Suchan, Musa Alli a tak dále. Nechci ale jmenovat, všichni podali super výkon.

Jak to podle vás funguje trojici ve středu hřiště?
Vrátili jsme se k rozestavení, ve kterém jsme hrávali celou přípravu v Turecku a ve kterém jsme také v domácích utkáních na jaře zvítězili. To, že to nevyšlo se Zlínem, bylo smolné. Když jsme jeli do Karviné, trochu jsme to pozměnili a chtěli hrát ve čtverci veprostřed, teď jsme se ale vrátili zase k tomuto, protože kluci to mají nejvíce zažité. Musím říct, že ta trojice uprostřed hřiště je sehraná a ví, co má dělat.

Dynamo teď jede do Teplic a venku dlouho nevyhrálo. Souhlasíte s tím, že už by to chtělo přivést výhru také ze hřiště soupeře?
Nevím, čím to je a proč venku nevyhráváme. Jestli je to domácí prostředí pro nás opravdu tak důležité, asi ano. Během zápasu s Libercem nám hodně pomohli také naši fanoušci, kteří kluky namotivovali. Co se týče těch venkovních zápasů, snažíme se změnit snad všechno. Já bych klidně šel i pěšky, kdyby to pomohlo (směje se).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo

Štítky fotbal, Dynamo, Jiří Lerch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prožíval jsem krásné emoce, přiznal po hektickém závěru trenér Jiří Lerch  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.