Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Krajský výběr fotbalistů chce na neoficiální ME amatérů

Poslední a jedinou přípravu na kvalifikační utkání sehrál výběr Krajského fotbalového svazu Jihočeského kraje ve středu na Hluboké. S domácími fotbalisty vyhrál 5:2.

Výběr krajských fotbalových amatérů sehraje v úterý 8. května kvalifikační turnaj ve Voticích. V případě, že uspěje, bude hrát finále s vítězem moravské kvalifikace v Jihlavě. Vítěz finále bude moci zorganizovat mezinárodní turnaj amatérských výběrů.

Vedením a výběrem týmu byl pověřen jindřichohradecký trenér Marek Černoch, jako asistenta si vybral Zdeňka Čadka z Rudolfova. „Hráče jsme nevybírali jenom my dva, ale další trenéři a lidé ze svazu,“ řekl po utkání Zdeněk Čadek a pokračoval: „Zásadní podmínkou je, aby hráči neměli v celé své kariéře podepsanou profesionální nebo poloprofesionální smlouvu. Takže jsme se spíš přiklonili k nominaci mladších kluků.“

Tým, který se představil na Hluboké, bude ještě doplněn o dva hráče divizních Strakonic – Michala Repu a Aleše Dvořáka.

Výsledek 5:2 byl jistě pro tým povzbuzením. „Je to slušný výsledek. Na sestavení týmu bylo dost málo času, někteří kluci byli spolu v jednom mančaftu poprvé, ale myslím si, že si kluci sednou, že si vyhoví. Předvedli jsme některé pěkné akce, objevily se i chyby, po kterých jsme dostali dva góly,“ řekl Zdeněk Čadek k utkání.

Šance pořádat neoficiální mistrovství Evropy amatérských fotbalistů je lákavá. V cestě budou stát podobně složené týmy. „Já si myslím, že ostatní krajské výběry na tom budou přibližně stejně, takže hodně bude záležet na bojovnosti a fotbalovosti jednotlivých hráčů,“ uzavřel Čadek.

Hluboká se konečně trefila dvakrát

„Já jsem se dozvěděl o možnosti sehrát ve středu přípravu s krajským výběrem minulý týden v pátek. Přivítal jsem ten zápas, protože se naskytla možnost, aby si zahráli kluci, kteří normálně příležitost hrát nedostávají nebo chodí s béčkem. Doplnili jsme tým i o pět dorostenců,“ řekl po utkání trenér Hluboké Milan Borový a pokračoval: „Bylo to místo tréninku, výsledek vůbec nerozhodoval. Pro nás je důležitý sobotní zápas ve Čkyni. Chtěl jsem, aby si kluci s chutí zahráli.“

V utkání jeho tým sice prohrál 2:5. První poločas byl ale těsný 2:3. „Tak první poločas se mi líbil víc. Hráli zkušenější kluci, to bylo znát,“ říká Borový.

Tentokrát dala Hluboká dva góly, v utkáních krajského přeboru v posledních kolech vždy jen jeden. „Radek Horejš pálil pěkně placírkou, to byla povedená střela. Tomáš Adam, který je po plastice křížového vazu, chladnokrevně proměnil sólo. Spokojenost, určitě. Klasická příprava, která se vyvedla,“ končí hodnocení utkání Milan Borový.

Štítky fotbalista, Hluboké, Jihočeský kraj, trenér, FC Vysočina Jihlava, Marek Černoch, krajský přebor, Votice, Rudolfov, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský výběr fotbalistů chce na neoficiální ME amatérů  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.