Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Reparát bude Dynamo skládat doma proti Baníku

Prvoligoví fotbalisté Dynama mohou odčinit prohru v Mladé Boleslavi, kde ještě půlhodiny před koncem vedli o dvě branky. Ideální šanci na reparát mají v pondělí od 18 hodin, kdy před kamerami ČT4 přivítají na Střeleckém ostrově Baník. S Ostravou v minulé sezoně Dynamo dvakrát remizovalo. Doufejme, že letošní bilanci s tímto soupeřem začne vítězstvím Ciprův tým.

Představení soupeře

Poslední dvě sezony? Dvakrát čtrnácté místo. To je vizitka fotbalistů Baníku Ostrava. I vzhledem k tíživé finanční situaci klubu žádné velké posily přes léto na Bazaly nedorazily. Ze známějších jmen pouze brankář Buček, obránce Mach, středopolař Milosavljev nebo forvard Zeher.

Naopak se s klubem v létě rozloučilo hned šestnáct hráčů. Nejcitelnější je odchod střelce Magery. Nepokračují ani Šenkeřík, Marek, Šmejkal nebo brankář Pietrzkiewicz. Hlavně odchod polského brankáře je plus pro novináře a fanoušky, jelikož jeho jméno patří do kategorie zapeklitých.

V přípravě se Ostravě dařilo střídavě. Za zmínku stojí snad jen výhra se Senicí nebo Trnavou. Tři porážky obstaraly Baníku Lvov, Zaglebie Lubin a znovu Trnava. Celou přípravu i první dvě kola s týmem absolvoval záložník Daniel Fantiš.

V týdnu před utkáním byl ale vyřazen z kádru, jelikož před jedním z tréninků nedodržel životosprávu, čemuž příliš neporozumělo vedení klubu a také trenér Radoslav Látal, jenž převzal v létě tým po Pavlu Malurovi. Kromě dlouhodobě zraněného Svěrkoše trápí modrobílé další trable. Lehčí zranění mají i Lukeš, Kaprálik a Vrťo.

V prvních dvou zápasech nového ročníku Gambrinus ligy nasbíral Baník jediný bod. Ten uhrál v minulém kole na Bazalech se Slavií po remíze 2:2. V úvodním letošním duelu dlouho drželi svěřenci trenéra Látala remízový stav i v Jablonci, ale Baumit dvěma góly v závěru zmrazil veškeré choutky Baníkovců na bodový zisk.

Okénko do jihočeského tábora

Jihočeši si mohou po utkání druhého kola v Mladé Boleslavi drbat hlavu. Hodinu hry favorita nepustili do jediné šance. Naopak Miroslav Marković dvěma góly poslal Dynamo do nadějného vedení. Jenže tři góly, z toho první vysloveně smolný, vývoj zcela otočily. V závěru měli šance na srovnání Novák a Hudson, ale oba své možnosti zahodili.

Miroslav Marković navrhuje jednoduchý recept na nepovedenou druhou půli v Boleslavi. „Musíme se z toho rychle oklepat a vzít si ponaučení. S Baníkem máme možnost reparátu. Čeká nás dlouhý týden na přípravu a věřím, že s Ostravou uspějeme,“ řekl po zápase. Sám na Bazalech rok hrál. „Pár kluků tam samozřejmě znám, ale nic extra v tom nevidím. Přijede ligové mužstvo a neřeším, koho budeme chtít porazit,“ tvrdí.

Oba loňské duely skončily remízou. V důležitém zápase na podzim se soupeři o body podělili po bezbrankovém výsledku. V ještě klíčovějším duelu na jaře zápas skončil výsledkem 1:1, když první branku v dresu Dynama vstřelil Petr Javorek. Právě on je ale nyní spolu se Stráským, Bakalou a Machovcem na seznamu zraněných. Utkání v Boleslavi nedohrál pro zranění žeber Filip Rýdel, ale pro pondělní mač by měl být fit.

Utkání 3. kola Gambrinus ligy bude v přímém přenosu vysílat televizní stanice ČT4. Jako hlavní sudí ho odřídí Jiří Adam, na čarách mu budou asistovat pánové Jan Paták a Josef Košec.

SK Dynamo - FC Baník Ostrava (pondělí 13. srpna, 18:00)

Soutěž o vstupenky

Jelikož se Budějcká Drbna stala od nové sezony mediálním partnerem Dynama, i tentokrát může svým čtenářům nabídnout soutěž o vstupenky. Po dvou lupenech obdrží tři čtenáři, kteří na e-mailovou adresu redakce@budejckadrbna.cz pošlou do pondělní 13. hodiny odpolední správnou odpověď a následně budou členy redakce vylosováni.

Jaké národnosti je nová akvizice Dynama, útočník Miroslav Marković?

A) chorvatské
B) srbské
C) makedonské

Do zprávy nezapomeňte připsat vaše jméno a číslo mobilního telefonu. O způsobu vyzvednutí lístků budeme jejich výherce individuálně kontaktovat.

SOUTĚŽ SKONČILA

Miroslav Marković, nová posila Dynama, je srbské národnosti. Správně je možnost B.

Po dvou vstupenkách na duel s Baníkem Ostrava vyhráli čtenáři Jaroslav Haman, Jan Ďulík a Josef Vyšata. Blahopřejeme!

Napsal Pavel Kortus ml., www.dynamocb.cz
Foto: www.fkmb.cz

Štítky fotbal, Gambrinus liga, Dynamo České Budějovice, Baník Ostrava, HC Dynamo Pardubice, FC Baník Ostrava, FK Mladá Boleslav, HC Vítkovice Ridera, Miroslav Marković, Bazaly, vstupenka, léto, soutěž, FC Spartak Trnava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Reparát bude Dynamo skládat doma proti Baníku  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.