Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Domácí neporazitelnost Motoru trvá. Bez bodů tentokrát odjíždí Přerov

Budějcká tvrz nepadla ani v osmém kole WSM ligy, kdy na českobudějovický led přijelo ambiciózní mužstvo Přerova. Čtvrtfinálový soupeř Motoru z play-off minulé hokejové sezony se tentokrát prezentoval úplně jiným stylem hry, než na který byli všichni zvyklí. Domácí mužstvo to však nepřekvapilo a urvalo všechny tři body za výhru 3:1.

Motoráci vlétli na svého pondělního soupeře se vší vervou a zcela zaslouženě brzy vedli o dvě branky. O tu první se postaral za pouhých 47 sekund od úvodního buly Michal Chovan, jehož vyzval ke skórování po výtečné individuální práci s pukem Květoň. Působení přerovské gólmanské jedničky ukončila v čase 3:43 nová posila Jihočechů Mitch Fillman. Kanadský obránce vybojoval v přesilovce kotouč v rohu kluziště, vybruslil si mezi kruhy a lehkým nahozením Klimeše překvapil - 2:0.

Převaha budějckého celku s přibývajícími minutami slábla a o slovo se začal hlásit Zubr. Poprvé vážněji to před Bláhou hořelo v 11. minutě během přesilové hry Přerova. Mnohem více se však strážce domácí svatyně zapotil v závěru třetiny, kdy Moravané měli výhodu dvojnásobné početní výhody. Obrovský tlak hostů ustál Motor ve dlouhé přesilovce pět na tři nedlouho před hvizdem.

Začátek druhé periody opět patřil Budějčákům. Střelu Suchánka střídající brankář Horčička ve 22. minutě neudržel a Luboš Rob byl ve správný čas na správném místě. Motor měl v dalším průběhu ještě několik šancí, postupně ale začal přebírat otěže Přerov. Jeho snaha vyvrcholila v době, kdy na kostce svítil čas 27:47 - Pšurný našel po chybné rozehrávce domácích na pravém křídle volného Vlastimila Dostálka a ten se nezmýlil.

Tempo zápasu následně poněkud upadlo, Ondřej Bláha však zažehnal ve zbytku prostřední části hry hned několik vyložených šancí zubrů, když lapačkou vychytal Popelku a poté ještě Procházku. Skóre se do přestávky už nezměnilo, České Budějovice vedly 3:1.

Přerov se nehodlal s nepříznivým stavem utkání smířit a ve třetí třetině byl o chlup lepším týmem. Kromě šance Čermáka v 51. minutě to byli právě hosté, kteří hrozili vyrovnáním. Největší šanci měl Sikora, jenž po špatné rozehrávce motoráků nastřelil tyčku Bláhovy klece, stejný hráč zahrozil také o několik sekund později. Stoprocentní gólovku zahodil tři minuty před koncem tváří v tvář budějckému brankáři Kratochvíl.

Závěrečné minuty rozproudily krev v žilách nejen divákům. Po tvrdém zákroku Šulka na Goiše, který rozhodčí posoudil jako čistý, se přerovští hokejisté včetně trenéra Dočkala hodně zlobili. Napjatá atmosféra tak bezpochyby znovu oživila vzpomínky všech aktérů na drsné souboje mezi Motorem a Přerovem v minulé sezoně. Na výsledku 3:1 to už ale nic nezměnilo a svěřenci trenérů Stavjani a Štrby tak udrželi domácí neporazitelnost.

Antonín Stavjaňa (ČEZ Motor České Budějovice): „Měli jsme výborný vstup do utkání a po čtyřech minutách vedli 2:0. Hostující tým poté zpřesnil obranu, rychle přenášel hru a rozjížděl protiútoky, což naše hráče brzdilo v ofenzivě. Kluky chválím za bojovnost, se soupeřovou hrou se vyrovnali, navíc Bláha podal v bráně spolehlivý výkon. To byl základ úspěchu.“

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): „Přijeli jsme sem s cílem, že chceme urvat nějaký ten bodík. Utekl nám ale začátek zápasu a to rozhodlo o jeho dalším průběhu. Od druhé třetiny jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem a vytvořili si několik šancí, bohužel se nám je nepodařilo zužitkovat. Chybělo nám pověstné štěstíčko a větší produktivita, tím pádem nemůžeme proti takovému týmu pomýšlet na úspěch.“

Nyní čekají Jihočechy dva venkovní duely. Ve středu zajíždí do Prostějova, v sobotu nastoupí na ledě Litoměřic. Dalšího hokejového duelu v Budvar aréně se příznivci dočkají přesně za týden, v pondělí 3. října od 17:30, kdy Motor vyzve Benátky nad Jizerou.

ČEZ Motor České Budějovice - HC ZUBR Přerov 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Chovan (Květoň, Pajič), 4. Fillman, 22. Rob (Suchánek, Nouza) - 28. Dostálek (Pšurný, Zbořil). Rozhodčí: Valenta - Jílek, Šperl. Vyloučení: 8:9. Využití: 2:0. Diváci: 4706.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Fillman, Mazanec, Pavlin, Pýcha, Suchánek, Vráblík, Žovinec - Babka, Čermák, Esposito - Heřman, Chovan, Květoň - Nouza, Pajič, Rob - Škoda, Šulek, Žálčík. Trenér Antonín Stavjaňa.

HC ZUBR Přerov: Klimeš (4. Horčička) - Ferenc, Chmelíř, Malina, M. Novotný, Pala, Šnajnar, L. Vágner, Zbořil - Dostálek, F. Dvořák, Goiš - Ižacký, Kovařík, Tadeáš Král - M. Kratochvíl, Popelka, Milan Procházka - Pšurný, Sikora. Trenér Petr Dočkal.

Průběžné pořadí WSM ligy po nedohraném 8. kole: 1. Kladno (18), 2. Slavia Praha (14), 3. Frýdek-Místek (14), 4. Ústí nad Labem (13), 5. Benátky nad Jizerou (13), 6. Prostějov (13), 7. MOTOR (12), 8. Havířov (12), 9. Třebíč (12), 10. Přerov (10), 11. Jihlava (10), 12. Kadaň (9), 13. Litoměřice (8), 14. Most (7).

Štítky HC Zubr Přerov, Madeta Motor České Budějovice, Ondřej Bláha, Michal Chovan, Antonín Stavjaňa, Luboš Rob, Vlastimil Dostálek, HC Stadion Litoměřice, LHK Jestřábi Prostějov, HC Benátky nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí neporazitelnost Motoru trvá. Bez bodů tentokrát odjíždí Přerov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.