Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor se z Litoměřic vrací s čistým kontem

Nabitý program pro českobudějovické hokejisty pokračoval zápasem proti litoměřickým kallišníkům. Motor v každé třetině svému soupeři nasázel jednu branku a severočeského soupeře po výsledku 3:0 obral o všechny tři body. Vítěznou branku jihočeskému klubu obstaral Martin Beránek, když se trefil již ve třetí minutě.

Hosté do zápasu vlétli, z čehož pramenil i úvodní gól. Martin Beránek si vybruslil do pravého kruhu a střelou přes obránce již ve druhé minutě překonal Adama Berana. O pár chvil později měl velkou příležitost i Martin Novák, na kterého zívala prázdná branka. Jihočeský útočník se ale nestihl zorientovat a kališníci poslali kotouč do bezpečí. V polovině první třetiny se do úniku dostal Matěj Beran, ten zkoušel překonat Kloučka střelou, avšak trefil pouze tyč. Minutu před sirénou si Michnáč obhodil obránce a z mezikruží vyslal nebezpečný pokus na Berana. Litoměřický brankář si jeho střelu pohlídal a zlikvidoval. 

V úvodu prostřední části hry se v dobré šanci ocitl Jícha, který z bezprostřední blízkosti zkoušel zasunout kotouč za Kloučka, hostující brankář byl ale pozorný. O pár minut později se ale skupinka Jihočeských fanoušků mohla radovat podruhé. David Gilbert obdržel kotouč na modré čáře a svou střelou prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 

Na začátku poslední periody se v šanci objevil znovu aktivní Beránek. Beran byl však pozorný a nebezpečí zažehnal. Vzápětí to zkoušel na druhé straně i Helt, jenž těsně přestřelil hostující branku. V 50. minutě vyslal nebezpečný projektil Suchánek, domácí gólman byl pozorný a jeho pokus zlikvidoval. O pár chvil později to v oslabení zkoušel Doležal, který se protlačil až před domácího brankáře a pokoušel se dotlačit kotouč do klece, avšak neúspěšně. Stadion to v závěru zkoušel v šesti a Motor to dokázal potrestat, když se do prázdné branky trefil Vít Christov.

HC Stadion Litoměřice – ČEZ Motor Č. Budějovice 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 3. Beránek (Pýcha), 27. Gilbert (Vydarený), 58. Christov (Venkrbec). Rozhodčí: Micka, Caban – Axman, Roischel. Vyloučení: 4:5. Bez využitíV oslabení: 0:0. Diváci: 888. Střely na branku: 29:43. Zblokované střely: 15:12. Vhazování: 26:36. Průběh utkání: 0:3.

Litoměřice: A. Beran – Marcel, Baláž, Jebavý, Váchal, M. Voženílek, Strejček, Bártek – D. Voženílek, Korkiakoski, M. Kadlec – M. Beran, Jícha, Helt – Brabenec, Havelka, Kangas – Kropáček, Sklenář, Bernat.

Motor: Klouček – Vydarený, Suchánek, Pýcha, Babka, Lytvynov, Allen – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Raška I, Gilbert – Šimánek, Prokeš, Endál – Beránek, Kloz, Z. Doležal – Michnáč.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, zápas, výhra, Litoměřice, HC Stadion Litoměřice, Matěj Beran, David Gilbert, Vít Christov, Martin Novák, ČEZ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor se z Litoměřic vrací s čistým kontem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.