Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeši opět vedli, ale nakonec nebodovali

Hokejisté HC Mountfield dlouho v Litvínově sahali po bodovém zisku. Dlouhou pasáž, kdy se hrálo bez branek, zakončili sami vstřeleným gólem ve 38. minutě zásluhou Jakuba Langhammera. Za další tři minuty už ale prohrávali. Na vedení Litvínova už střelecky zareagovat nedokázali, a tak i po druhém kole zůstávají bez bodového zisku.

Jihočeši v posledních letech moc bodů z Podkrušnohoří nevozí a tomu jakoby odpovídala taktika z úvodu utkání. Partie na jistotu z obou stran v prvních minutách nepřinášela šance a hvizd z píšťalek rozhodčích nesignalizoval góly, nýbrž ofsajdy a zakázaná uvolnění. Mnoho vzrušení nepřinesla ani přesilovka Mountfieldu po vyloučení Guly v 6. minutě.

Z pohledu Jihočechů přišlo více vzruchu až před přestávkou. Budějovičtí hokejisté si vynutili mírnou převahu ve svém útočném pásmu a jako první zahrozil Kotalík při individuálním průniku v 17. minutě. Gól měl chvilku nato na hokejce Dej, kterému v jasné příležitosti v zakončení zamezila hůl Černého, takže hosté vytěžili jen přesilovku. Skóre se do pauzy ovšem neměnilo.

Záblesk na lepší časy ospalým divákům přinesl úvod prostřední třetiny. Ve 23. minutě se po chybě budějcké obrany dostali domácí k zakončení z bezprostřední blízkosti a byla z toho branka. Nadšení tribun ovšem následně utnul verdikt rozhodčích, podle kterého celé akci předcházel faul Vervy, a tak místo změny skóre se pouze snížil počet žlutočerných borců na ledové ploše.

Oslabení Chemici přečkali a naopak o několik chvil později hráli 46 vteřin dvojnásobnou přesilovku. Tu ale srdnatě bojující trojice Motoru ubránila. Tempo ve druhé části hry trpělo častým vylučováním, a tak už se zdálo, že se podruhé půjde do kabin za bezbrankového stavu.

To by ovšem domácí bek Gula nesměl vyrobit na útočné modré hrubici, po níž ujížděli Jihočeši v přečíslení tři na jednoho. Jakub Langhammer naznačoval přihrávku, nakonec ale zakončil a udělal dobře, neboť trefil hostům vedení 0:1.

Jenže cenné vedení udrželi Jihočeši jen 58 vteřin. To se po Hüblově šikovném uvolnění dostal k puku na pravém kruhu Posmyk, šikovně našel na brankovišti hůl Juraje Majdana, od níž touš neomylně zamířil do branky - 1:1.

Ale to nebyla jediná budějovická patálie. Hned dvacet vteřin po začátku třetí třetiny se trefil pohotově František Lukeš a hostující celek místo bránění vedení musel dotahovat náskok domácích - 2:1.

Jihočeši se proti srdnatě bojujícímu protivníkovi prosazovali jen těžko a co prošlo až do brankoviště, zneškodnil Pavel Francouz. Minutu před koncem to hosté zkusili v šesti, ale do prázdné branky vítězství Vervy pečetil Viktor Hübl, který figuroval u všech gólů Litvínova - 3:1.

HC Mountfield tak po úvodním extraligovém víkendu stále čeká na první body. Změnit to může v pátek v domácím souboji s Libercem.

HC Verva Litvínov - HC Mountfield 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 39. Majdan (Posmyk, Hübl), 41. Lukeš (Hübl, Posmyk), 60. Hübl (Majdan) - 38. Langhammer. Rozhodčí: Hrubý, Blecha - Kajínek, Svoboda. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4308.

HC Verva Litvínov: Francouz - Posmyk, Kubát, Kousalík, Jareš, Stříteský, Sklenička, Gula - Majdan, Hübl, Lukeš - J.Černý, Hanzl, Frolík - Martynek, Rapáč, R.Pšurný - Kubinčák, Baláž, Gerhát. Trenér Vladimír Jeřábek.

HC Mountfield: Kantor - Ptáček, Jank, Vráblík, Vydarený, Kolarz, Frühauf - Šimánek, Červený, Kotalík - Dej, Langhammer, L.Květoň - Mertl, Kašpařík, Podlešák - Soudek, Knotek, Rousek. Trenér Peter Draisaitl.

Napsal David Lukeš, www.hokejcb.cz

Štítky hokej, extraliga, Verva Litvínov, HC Mountfield, Madeta Motor České Budějovice, HC Verva Litvínov, Mountfield Hradec Králové, Jakub Langhammer, Viktor Hübl, František Lukeš, Pavel Francouz, FC Slovan Liberec, Peter Draisaitl, Vladimír Jeřábek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeši opět vedli, ale nakonec nebodovali  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.