Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mountfield rozstřílel Rytíře smrští ve druhé třetině

Dvě porážky na hřištích soupeřů jsou odčiněny! Budějcký HC Mountfield zvládl také druhý domácí zápas v řadě, když duel 26. kola Tipsport extraligy ledního hokeje s Rytíři z Kladna vyhrál přesvědčivě 5:2 a posunul se minimálně do středečního večera na třetí místo tabulky. O dva góly Jihočechů se postaral Milan Gulaš, hodně vidět byli i další útočníci Aleš Kotalík s Pavlem Kašpaříkem.

Významné bylo úterní utkání pro jihočeského patriota Jiřího Šimánka, který i přes četná zranění z minulého domácího střetnutí se Zlínem – kromě rozseknutých obou rtů a bolavé nohy po zásahu pukem mu chybělo pět (!) zubů – nastoupil do 600. zápasu svojí extraligové kariéry. Kulaté jubileum měl oslavit také trenér domácích František Výborný, jenž údajně trénoval jako hlavní kouč svoje šestisté utkání v základní části, nakonec ale byly statistiky aktualizovány, takže si bude muset na oslavy ještě pár zápasů počkat.

Z úvodního oťukávání na obou stranách kluziště Budvar arény žádná vážnější příležitost nepramenila, a tak se napůl zaplněný stadion rozburácel až v 11. minutě. Pětadvacetiletý forvard Milan Gulaš to vzal na sebe, projel s pukem na holi od poloviny až na pravý kruh a přesnou střelou se trefil pod horní tyčku Cháberovy brány. Mezi nejvážnější kladenskou akci patřila ta v podání Valského, jenž obehrál Vydareného a dostal se do bezprostřední vzdálenosti od Kováře. Budějcký gólman však jeho pokus zlikvidoval a do kabin šli domácí s jednogólovým náskokem.

Diváci nemohli být po první třetině příliš uchváceni, a tak po přestávce jistě čekali, jak se domácímu týmu podaří nevýrazné Kladno zaskočit. A stalo se! Téměř všechno, na co hráči Motoru sáhli, skončilo za zády budějckého rodáka Jana Chábery, který rozhodně neměl svůj den. Ve 26. minutě se po chybě bývalého hráče Mountfieldu Milana Tomana pustili do rychlé akce Jiří Šimánek s Kašpaříkem. Prvně jmenovaný nabídl puk do jízdy svému spoluhráči na levém křídle, ten mu ho však vrátil těsně před branku, čímž se oslavenec nenechal zaskočit a zvýšil na 2:0. Za devětadvacet vteřin vedl Motor už o tři góly, tentokrát ale byli v akci dva na jednoho jiní hráči domácího celku. Gulaš namazal zprava Aleši Kotalíkovi, jenž výstavní bombou rozvlnil síťku kladenské svatyně.

Kladenští se však ani po takové smršti nevzdali a snažili se o korigování výsledku. Ve 28. minutě vystřelil po nenápadné akci pod horní tyčku Jiří Kuchler a Kovář stačil jen promáchnout lapačkou – 3:1. Odpověď přišla za čtyři minuty, tentokrát na děravého Cháberu vypálil Rostislav Martynek. Gólman Rytířů se v čase 31:43 odporoučel na střídačku a svoje místo přenechal Lukáši Cikánkovi.

I v průběhu dalších minut se Mountfield tlačil do zakončení a zasypával nováčka v horkém brankovišti jednou střelou za druhou. Další gól mohl přidat Martynek, odkrytou klec následně netrefil Kotalík a neúspěšná byla také akce dvojice Kašpařík – Martynek. Domácí navíc dostali výhodu přesilové hry, sedmnáct vteřin dokonce hráli proti třem Kladeňákům. V tu dobu se sice hosté ještě stihli ubránit, ale nedlouho po návratu Růžičky na led mohly začít další oslavy. Kotalíkův projektil od modré Cikánek vyrazil, ale Milan Gulaš byl ve správný moment na správném místě a přidal svoji druhou branku v tomto utkání – 5:1.

Třetí třetina už takové gólové hody nepřinesla, přesto mohl Mountfield přidat ještě jeden gól. Oslavenci Šimánkovi se to povedlo v 54. minutě, ale trefil se vysokou holí, tudíž branka po poradě hlavního sudího s videorozhodčím neplatila. Regulérní a velmi efektní bekhendovou střelou pod horní tyčku branky Jakuba Kováře se naopak blýskl mladý Tomáš Knotek, který dvě a půl minuty před koncem uzavřel skóre zápasu mezi Motorem a Rytíři Kladno na 5:2.

V průběhu následujících dnů si kromě ohlasů hráčů budete moci přečíst, jak emotivně reagoval trenér Kladna Zdeněk Vojta na rozhovor pro Českou televizi. Před novináři si svým vulgárním výstupem rozhodně neudělal dobré jméno… A Budějcká Drbna se nebude bát napsat, co si o jeho počínání myslí!

HC Mountfield – Rytíři Kladno 5:2 (1:0, 4:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Gulaš (Kašpařík, Mikuš), 26. Šimánek (Kašpařík), 26. Kotalík (Gulaš), 32. Martynek (Kašpařík), 39. Gulaš (Kotalík) – 28. Kuchler (Bicek, Patera), 58. Knotek (Hluchý). Rozhodčí: Minář, Šindler – Barvíř, Jindra. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 3634.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš, Kolarz – Šimánek, Kašpařík, Kotalík – Gulaš, Langhammer, Podlešák – Sailer, Červený, Martynek – Kuchejda, Mertl, Pšurný – Burian. Trenér František Výborný.

Rytíři Kladno: Chábera (32. Cikánek) – Drtina, Toman, Piskáček, Procházka, Lepine, Růžička, Majeský – Kuchler, Patera, Bicek – Kalla, Dragoun, Hovorka – Kafka, Lukáš, Bílek – Knotek, Valský, Látal – Hluchý. Trenér Zdeněk Vojta.

Štítky Mountfield Hradec Králové, Milan Gulaš, Pavel Kašpařík, Aleš Kotalík, Rytíři Kladno, SK Kladno, Jiří Šimánek, Extraliga ledního hokeje, Rostislav Martynek, Jakub Kovář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield rozstřílel Rytíře smrští ve druhé třetině  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.