Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na venkovních kluzištích se budějckému Motoru nedaří

Nesmírně náročný zápas čekal hokejisty budějckého Motoru ve středu večer na ledě lídra prvoligové tabulky z Mladé Boleslavi. Hostujícím hráčům se dařilo Středočechy držet v šachu po celý zápas, bohužel pro ně ale opět prohráli o jedinou branku a domů se vrátili bez bodů.

Po bezbrankové první třetině přišlo důležité, a možná i rozhodující, vedení Mladé Boleslavi na začátku druhé periody. O dvě slepené branky se postarali Milan Mikulík a Tomáš Klimenta. Druhý gól navíc padl v početním oslabení Jihočechů, kdy na trestnou lavici putoval za hru vysokou holí Kotalík.

Budějčákům se ještě do přestávky podařilo snížit na slibných 2:1, když využili dvojnásobnou přesilovku zkušeným Václavem Skuhravým. Před závěrečnou třetinou tak byl výsledek utkání favorizovaných Bruslařů proti trápícímu se Motoru otevřený.

Bohužel hned v úvodu poslední části hry se prosadil Pavel Musil a tým z města automobilů znovu vedl o dvě branky. Snížení Zdeňka Ondřeje ve 48. minutě na 3:2 už byla jen kosmetická úprava stavu, který pro mužstvo trenér Jaroslava Jágra znamená další ztrátu na venkovním kluzišti.

V sobotu od 17 hodin se jedenáctý Motor utká na vlastním ledě s průběžně druhou Olomoucí.

BK Mladá Boleslav - HC Motor České Budějovice 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Mikulík (Pojkar, Klimenta), 25. Klimenta (Toman), 42. Musil (Mikulík, Klimenta) - 40. Skuhravý (Rob, Prokeš), 48. Ondřej (Šachl, Prokop). Rozhodčí: Schmejkal, Škrobák - Beneš, Krátký. Vyloučení: 10:8, navíc Kurka, Toman (oba MLB), Novák a Skuhravý (oba CEB) 10 min. Využití: 2:2. Diváci: 2560.

BK Mladá Boleslav: Valent (Will) - Němeček, Toman, Ovčačík, Jindra, Protivný, Pojkar, Kurka - Nouza, Výborný, Lenc - Mikulík, Broš, Klimenta - Musil, Vrbata, Starý - Jiránek, Loskot, Rys. Trenéři František Výborný a Marian Jelínek.

HC Motor České Budějovice: Kůdela (Halmoši) - Novák, Kříž, Chmelíř, Pavlíček, Prokop, Moravec, Kotaška - Kotalík, Třetina, Skuhravý - Ondřej, Šachl, Kuchejda - Ferebauer, Vaniš, Bárta - Prokeš, Rob, Šperger - Přibyl. Trenér Radek Bělohlav.

Pořadí 1. ligy ČR 2013/2014 po 24. kole: 1. Mladá Boleslav, 2. Olomouc, 3. Havlíčkův Brod, 4. Jihlava, 5. Litoměřice, 6. Třebíč, 7. Kadaň, 8. Beroun, 9. Šumperk, 10. Havířov, 11. MOTOR, 12. Benátky nad Jizerou, 13. Ústí nad Labem, 14. Most.

Štítky hokej, BK Mladá Boleslav, HC Motor České Budějovice, 1. liga, 24. kolo, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Tomáš Klimenta, Milan Mikulík, Václav Skuhravý, Pavel Musil, Zdeněk Ondřej, SK Sigma Olomouc, František Výborný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na venkovních kluzištích se budějckému Motoru nedaří  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.