Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Přestřelka přiblížila postup!

Paráda! Hráči HC Mountfield zvládli rakouskou přestřelku a porazili tým EC Red Bull Salzburg na jeho ledě 6:4. Díky tomu se ve Východní divizi European Trophy posunuli na druhé místo před bratislavský Slovan. A to mají ještě Jihočeši utkání k dobru, takže postup na finálový turnaj, který se bude konat v prosinci, je hodně blízko.


Čtvrteční utkání rozhodl dvěma trefami v závěru duely Milan Gulaš.

Branky a nahrávky: 5. Regier (Aubin, Abid), 17. Trattnig (Abid, Lynch), 45. Lynch (Raffl, Heinrich), 58. Bois (Abid, Trattnig) - 2. Podlešák (Gulaš), 16. Kašpařík (Šimánek, Martynek), 24. Kašpařík (Vráblík), 46. Martynek (Mikeska, Sailer), 53. Gulaš (Langhammer), 59. Gulaš.
Rozhodčí: Fussi, Potocan - Kaspar, Hollenstein (všichni Rak.).
Vyloučení: 3:7, navíc Abid (Salcburk) 10 min.
Využití: 1:1.
Diváci: 1524.


EC Red Bull Salzburg: Tordjman - Lynch, Trattnig, Welser, Aubin, Heninrich, Reitz, Pallestrag, Schlacher - Earl, Bois, Raffl - Regier, Abid, Latusa - Lawrence, Labrecque, Erlich - Puschnik, Schiechl, Bischofsberger.

HC Mountfield: Kovář - Kranjs, Ptáček,. Vydarený, Vráblík, Mikuš, Dvořák - Martynek, Kašpařík, Šimánek - Podlešák, Langhammer, Gulaš - Sailer, Mikeska, Červený - Pšurný, Mertl (Seidl), Kuchejda.


Komentář k zápasu

Úvod zápasu se nesl ve stylu NHL. Za světelných efektů nastupovali hráči na led poté, co je vyvolal hlasatel. Před úvodním vhazováním byly ještě představeny úvodní formace obou mužstev. Diváci mohli vidět i oficiální fotografie českobudějovických hráčů.

Na úvodní gól ochozy dlouho nečekaly. Milan Gulaš našel před brankou volného Martina Podlešáka a ten bekhendem po ledě trefil volné místo u tyče – 0:1. Domácí měli první šanci ve třetí minutě, kdy zůstal před Kovářem úplně volný Abid, ale ten dlouho váhal, zatímco budějovický gólman zůstal klidný a šanci zlikvidoval. Salzburg byl i nadále aktivní a aktivita mu přinesla vyrovnání. Steven Regier tečoval střelu od modré a Kovář na jeho dorážku nestačil reagovat – 1:1. Po brance se Jihočeši rychle otřepali a hra se přesunula před branku Tordjmana.

V polovině třetiny byl prvním vyloučeným hráčem Mikuš a domácí mohli ukázat svoji zdatnost při přesilovkách. Podařilo se jim pouze jednou vystřelit, ale v konci početní výhody zůstal na ledě ležet Mertl, který odkulhal ze střídačky do kabiny. Pomsta Jihočechů na sebe nenechala dlouho čekat. Kašpařík vystihl špatnou rozehrávku domácích a poslal puk na Jiřího Šimánka, který se prokličkoval až k brance. Tam našel tečujícího Pavla Kašpaříka - 1:2.

Domácí ovšem vzápětí vyrovnali. Kapitán týmu Matthias Trattnig si skvěle najel mezi beky a překonal Kováře střelou do horního tyčku. Po chvíli měli domácí možnost další přesilovky. Odehráli ji sice lépe než první, ale skóre se již neměnilo a první část skončila smírně 2:2.


První šanci druhé třetiny měl Langhammer, ale Tordjman byl připraven. Další závar před brankou a v něm Mikeska, ale ani on, ani Pšurný nedokázali dopravit puk do branky. Nápor Českobudějovických přinesl třetí branku v domácí síti. Roman Vráblík vystřelil od modré a jeho pokus skočil pod horní tyčkou branky Salzburgu a Jihočeši potřetí vedli – 2:3.

Místo dalšího tlaku a branky HC MOUNTFIELD se aktivity ujali domácí. Sice se nedostávali do vážných šancí, ale častěji byli v držení puku. Navíc měli třetí početní výhodu, ale tu se jim opět nepodařilo využít. Jihočeši sehráli svoji první přesilovku lépe než domácí, ale bez gólového efektu.

V závěru třetiny měli domácí velkou šanci na vyrovnání. Na trestné lavici seděl Červený a Rakušané tentokrát sehráli přesilovku výborně. Před Kovářem byli úplně sami Abid a Aubin, puk poskakoval brankovištěm, ale budějovický gólman zázračně vyrazil všechny tři dorážky soupeřů.

Druhá třetina přinesla jednu branku Jihočechů a jednu šanci domácích, jinak bylo tempo zápasu spíše vlažné. Českobudějovičtí drželi vedení.


Do třetí třetiny aktivněji vstoupili domácí, kteří se snažili o vyrovnání. Velkou šanci měl Reitz, ale Kovář stále držel vedení. Po chvíli se už Salzburg mohl radovat z vyrovnání. Střelu od modré ještě budějovický gólman vyrazil, stačil ještě i na první dorážku Douga Lynche, ale druhá dorážka stejného hráče už skončila v síti – 3:3. Odpověď Jihočechů byla blesková. Rostislav Martynek dostal přihrávku do úniku a své sólo dokázal proměnit blafákem do bekhendu – 3:4.

Tempo zápasu se ve třetí třetině zvedlo, oba týmy viditelně zrychlily a šlo jim o vítězství. Salzburg tlačil a obrana Jihočechů byla chvílemi pod tlakem. Obránci často nechávali Jakuba Kováře osamoceného a ten musel hasit šance soupeřů. Odpočinout si mohl při přesilovce svého celku. V jejím závěru nečekaně lehce prošel do třetiny Milan Gulaš a jeho střela z kruhů skončila v síti. Znamenala poprvé v zápase dvoubrankové vedení – 3:5.

Najednou byl tým HC MOUNTFIELD opět na koni a další šanci měl Petr Sailer a také Roman Pšurný . Brankář Tordjman měl plné ruce práce. V dalším průběhu byl dvakrát vyloučen Dvořák a Kovář musel opět vytáhnout své parádní zákroky. V závěru jedné z přesilovek domácí odvolali brankáře a podařilo se jim výhodu dvou mužů využít. Danny Bois si najel na přihrávku a překonal budějovického gólmana – 4:5. S odpovědí Jihočeši nečekali dlouho. Milan Gulaš ujel domácí obraně a přesnou ranou po ledě k tyči uklidnil své mužstvo – 4:6.

Třetí část hry byla jasně nejlepší, k vidění byl svižný hokej plný branek a také vyloučených hráčů. HC MOUNTFIELD zaslouženě zvítězil a veze další tři body do tabulky European Trophy.

Autor: Miroslav Mayer, hokejcb.cz

Štítky Mountfield Hradec Králové, Milan Gulaš, Jakub Kovář, EC Red Bull Salzburg, European Trophy, Pavel Kašpařík, Matthias Trattnig, Doug Lynch, Rostislav Martynek, FC Red Bull Salzburg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přestřelka přiblížila postup!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.