Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na jihočeských sjezdovkách byly o víkendu tisíce lyžařů

Sněhové podmínky se na jihočeských sjezdovkách díky mrazům postupně zlepšují, zasněžovací systémy fungují od pátku. Koncem týdne také přijeli rekreanti na silvestrovské pobyty. V lipenském středisku se o víkendu vystřídalo kolem 3 tisíc lyžařů.

„V sobotu jsme měli opravdu hezkou návštěvnost, včera byla ještě vyšší,“ řekl obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Lipno Jiří Falout. Na Lipně mohou lidé zatím lyžovat na Jezerní a Spojovací sjezdovce, v provozu je i Fox park. Otevřené sjezdovky měří skoro dva kilometry. V nejbližších dnech by díky fungujícímu zasněžování měly být podle Falouta připraveny pro lyžaře další sjezdovky Dámská a lišáka Foxe. Lyžuje se pořád za ceny vedlejší sezony.

Na Zadově je v provozu větší část areálu Kobyla. „Podmínky se nám trochu povedlo vylepšit, protože byly nízké teploty, takže jsme mohli spustit zasněžovací systém,“ řekl Petr Vondraš ze střediska. Zprovoznit se podařilo další vlek a dětské hřiště. „Zasněžujeme i poslední sjezdovku v areálu Kobyla,“ doplnil. V sobotu do střediska přijelo skoro 1 300 lyžařů, včerejší návštěvnost by podle Vondraše mohla být ještě o něco vyšší.

Přírodního sněhu je v okolí Zadova zatím několik centimetrů, pro běžkaře se podařilo projet skútrem asi dva kilometry tratí na churáňovských loukách. „Na běžky je to lepší spíš směrem na Modravu nebo na Kvildu, tam je toho sněhu o něco víc,“ řekl Vondraš.

Lyžařský areál na česko-rakouské šumavské hranici Hochficht má podle údajů na webu v provozu 4,8 z 21 kilometrů sjezdovek, i tam se zatím lyžuje za zvýhodněné ceny.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, zima, lyže, sjezdovka, lyžař, Vodní nádrž Lipno, Zadov, Kobyla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských sjezdovkách byly o víkendu tisíce lyžařů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.