Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Peklo. Budějčák Michek zvládl jednu z nejtěžších etap ve svém životě

Jednu z nejtěžších etap v životě má za sebou budějcký motocyklový závodník Martin Michek. Ten dnes na Dakaru absolvoval 456 měřených kilometrů. Ty hodnotí slovy jako masakr, peklo a extrém. Přání závodníků, aby se profil doposud bleskurychlé tratě změnil, bylo vyslyšeno. Čtvrteční etapa by totiž mohla být brána jako taková dakarská maturitní zkouška.

„Asi jedna z nejtěžších etap, které jsem kdy jel. Bylo tam úplně všechno. Obtížná navigace, velká rychlost, vytrvalost, boj do úplného do vyčerpání. Vždyť těch 450 kilometrů jsem jel 5 hodin a 37 minut,“ řekl Michek, který znovu dokončil na devatenáctém místě a celkově je sedmnáctý.

„Ze začátku to bylo hodně kamenité, 40 kilometrů se jelo v takovém řečišti. Bylo to navigační peklo, ztratil jsem tam hodně času a nebyl jsem sám. Bloudil tam i Francouz Van Beveren, Američan Brabec. Potkal jsem se tam i s týmovým kolegou Milanem,“ dodal Michek.

Posledních 100 kilometrů se jelo v dunách, které daly závodníkům zabrat. „Masakr. Masakr. Masakr. Překonávali jsme opravdu zrádné duny, které byly specifické tím, že za nimi byla díra dolů. Člověk skočil z velké výšky na rovinu. Musel jsem dávat bacha, najíždět to šikovně a dívat se dopředu, jak ta duna bude vypadat,“ uzavřel rodák z Budějc.

Průběžné sedmnácté místo Martina Michka je pro český Orion - Moto Racing Group úspěchem. „Vše klape. Ani technika nás zatím nijak výrazně netrápí, za což jsem samozřejmě všichni rádi. A dočkali jsme se konečně i krásné, i když velmi náročné etapy. Dle našeho názoru by právě takto měl Dakar vypadat,“ potvrdil šéf týmu Ervín Krajčovič.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Orion - Moto Racing Group

Štítky Dakar, Michek, motorsport, moto, závod, rally, Charles Van Beveren, VELKOOBCHOD ORION, spol. s r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Peklo. Budějčák Michek zvládl jednu z nejtěžších etap ve svém životě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.