Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

VIDEO: Dakar se blíží ke svému závěru. Motocyklista Michek drží desátou příčku

Motocyklový jezdec Martin Michek se i po 10. etapě Rally Dakar drží na 10. místě průběžného pořadí. Vedení si upevnil dnes nejrychlejší Američan Ricky Brabec, na kterého nejlepší Čech v kategorii ztratil 9:10 minuty. Michek zajel v okruhové etapě, která měla start i cíl v Úle a účastníky 46. ročníku slavné soutěže čekala rychlostní zkouška o délce 371 km, podle neoficiálních výsledků čtrnáctý čas.

„Máme za sebou desátou etapu. I dnes jsem ze sebe dal maximum. Máme tu nějaký vir, který koluje bivakem a sundává nás. Pár dní s tím bojuju. Jede se mi třeba 200 kilometrů dobře, pak ztrácím sílu v ruce. Na posledních pěti kilometrech jsem dneska bloudil. Taky mě dneska vyděsilo, že když jsem se na tankovačce koukl na motor, tak z něho tekl olej. Není to ale podle všeho něco závažného. Důležité je, že jsem tady a stále bojujeme,“ řekl redakci Drbny v cíli Martin Michek.

Jezdec týmu Orion Moto Racing Group do etapy výborně vstoupil, na prvním mezičase vedl, poté se držel na druhém místě a ještě na posledním kontrolním bodě byl osmý. V závěru ale Michek ztratil a klesl na 14. místo. O šest minut se přiblížil celkově devátému Štefanu Svitkovi ze Slovenska, jedenáctý Francouz Romain Dumontier naopak o 28 sekund snížil svůj odstup od českého závodníka.

Tovární jezdec Hondy Brabec si po čtyřech druhých místech připsal letošní premiérové etapové vítězství, druhého Chilana Josého Ignacia Corneja Florima porazil o pouhé dvě sekundy. Průběžně druhý Ross Branch z Botswany na něj ale ztratil 3:45 minuty a celkově už zaostává o téměř 11 minut. Třetí místo si udržel Francouz Adrien van Beveren.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Orion – Moto Racing Group

Štítky Dakar, rally, Martin Michek, sport

VIDEO: Dakar se blíží ke svému závěru. Motocyklista Michek drží desátou příčku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.