Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Skiareál Hochficht investoval do zasněžování 30 milionů

Provozovatelé skiareálu Hochficht na rakouské straně Šumavy, kam v minulé zimní sezoně zavítalo zhruba 90 tisíc Čechů, investovali do zasněžování 30 milionů korun. Výrobu technického sněhu tam zabezpečí 94 vrtulových a tyčových děl, oproti loňsku přibylo osmnáct sněžných kanónů.

Vloni Rakušany investice do nové multifunkční skiareny s restaurací, lyžařskou školou a další turistické infrastruktury stály 200 milionů korun. Zaměstnání tam našli další Češi.

„Navíc ze 75 procent tvoří českou klientelu ve skiareálu lyžaři ubytovaní v hotelích a penzionech na Lipensku. Příznivá nadmořská výška až 1338 metrů nad mořem na srážkově bohaté straně Šumavy a k tomu moderní zasněžovací systém garantují na Hochfichtu dobré sněhové podmínky i v obdobích, kdy níže položená střediska bojují s oblevou,“ řekl Martin Řezáč z Destinačního managementu Lipensko.

Zejména po loňské mírné zimě neponechává Hochficht nic náhodě a dělá maximum pro zajištění kvalitních sněhových podmínek. „Loňská zimní sezona nám jasně ukázala priority našeho skiareálu. Díky pořízení nových kanónů budeme schopni v případě příznivých podmínek zasněžit všech dvacet kilometrů sjezdovek během sta provozních hodin,“ uvedl jednatel společnosti Hochficht Bergbahnen Gerald Paschinger.

S narůstajícím počtem českých návštěvníků se zvyšuje díky otevření dětského lyžařského parku poptávka českých rodin s dětmi po výuce lyžování v českém jazyce. Proto se na Hochfichtu rozhodli vyhlásit speciální vzdělávací kurz pro české instruktory, kteří po úspěšném složení zkoušek získají rakouskou licenci opravňující k výuce lyžování na tamních sjezdovkách. Po angažování českého personálu v gastronomii či u obsluhy vleků najdou Češi na Hochfichtu pracovní uplatnění i v lyžařské škole.

Přestože současné teplé počasí na příchod zimy moc nevypadá, v případě příznivých sněhových podmínek plánují na Hochfichtu zahájit lyžařskou sezonu 2014/2015 v pátek 5. prosince. Vydrží-li sníh, bude se na Hochfichtu lyžovat až do Velikonočního pondělí 6. dubna 2015.

Cena jednodenního skipasu zůstává nezměněna - přijde na 34,50 eur, tedy 950 Kč. Třeba na lipenském Kramolíně za něj lyžaři zaplatí 620 korun. Ceny hodinových a vícedenních skipasů se v Rakousku zvedly o dvě až tři eura.

Zdroj: ČTK

Štítky Skiareál Hochficht, lyžování, Hochficht, Rakousko, zima, Šumava, Martin Řezáč, Velikonoční pondělí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skiareál Hochficht investoval do zasněžování 30 milionů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.