Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Sváteční den okoření závod historických skvostů

Milovníci veteránských vozidel, zbystřete. Třetí ročník soutěže South Bohemia Classic open 2012, závod klasických i sportovních aut vyrobených v letech 1945 až 1979, odstartuje již zítra úderem 10. hodiny dopolední na budějckém autobusovém nádraží.

Ze střechy obchodního centra Mercury vyrazí během svátečního dopoledne vstříc trase dlouhé přibližně 180 kilometrů kolem třiceti historických skvostů značek Jaguar, Porsche, Austin Healey, MG, Alfa Romeo, Fiat nebo Škoda.

Po startu v krajském městě zavede trať účastníky postupně do Brloha, Ktiše, Volar, Strážného, německého Haidmühle, dále podél hranic do rakouského Guglwaldu, následně všichni projedou Zadní Zvonkovou a přes Frymburk dorazí až do Českého Krumlova, kde bude následovat v 16 hodin cíl a večerní slavnostní vyhlášení výsledků v Pivovaru Eggenberg.

„Tato akce je spojením klasického srazu historických vozidel a jízdy pravidelnosti podle stanoveného průměru. Jde o přesnost, orientaci, ale i rychlost. Kromě smyslu pro humor a bystrého oka každý řidič potřebuje šikovného navigátora, který jej provede všemi úskalí trati, na níž bude umístěno několik časových kontrol,“ popsal průběh soutěže Jan Bláha, zástupce pořádajícího týmu ČK motorsport.

Průměrná rychlost na trase je stanovena na 50 km/h, pro větší náročnost se závodníci budou muset vypořádat s dvěma zvláštními zkouškami.

„Například na okruhu Brloh - Jánské Údolí se kolem půl jedenácté uskuteční test, který po projetí dvou kol vyhraje ten, kdo bude mít časový rozdíl mezi oběma okruhy co nejmenší,“ dodal Bláha s tím, že celá soutěž se uskuteční za normálního silničního provozu.

Štítky South Bohemia Classic Open 2012, historická vozidla, závod, soutěž, ČK motorsport, Porsche, Alfa Romeo, Fiat, Jaguar Cars, Jan Bláha, Brloh, MG Motor, Austin Healey, Pivovar Eggenberg

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sváteční den okoření závod historických skvostů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.