Sobota, 2. listopadu 2024, 17:00
Pečená husa, červené nebo bílé zelí, knedlíky a někdy také lokše či polévka z drobů zvaná kaldoun. Nejen tyto pochoutky najdete na tradičním svatomartinské menu, na kterém si s oblibou pochutnávají hosté restaurací v období listopadu. Na Budějovicku...
Středa, 25. září 2024, 18:40
Masné krámy, legendární budějcká restaurace, slaví významné jubileum. 1. října to bude přesně 70 let od doby, kdy podnik otevřel své brány prvním hostům. Od té doby jich jimi prošlo nespočetné množství. Pro některé z nich se Masné krámy staly bez...
Středa, 1. listopadu 2023, 17:21
Husa upečená dozlatova podávaná se zelím a knedlíky a také další tradiční speciality, jako je například kaldoun. To jsou neodmyslitelné komponenty svatomartinských hodů. Také na Budějovicku chystají restauratéři to nejlepší ze svých receptů na husí...
Čtvrtek, 3. listopadu 2022, 09:13
Dozlatova upečená husa, knedlíky, zelí a další speciality, jako je například kaldoun. To jsou gurmánské komponenty, ze kterých se neodmyslitelně skládá menu svatomartinských hodů. Stejně jako po celé republice, žije tato tradice také na Budějovicku....
Čtvrtek, 19. ledna 2017, 11:49
V pátek 20. ledna od 14:00 se před Masnými krámy bude konat tradiční česká zabíjačka, která zahájí Vepřové hody. Přímo na chodníku v Krajinské ulici bude po celé odpoledne probíhat ukázka zabíjačky a přeměna vepřových půlek na klasické zabíjačkové...
Nebyla nalezena žádná fotogalerie.
Nebyly nalezeny žádné profily.