Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté zveřejnili výsledky Speed Marathonu z jižních Čech, hříšníků bylo přes dvě stě

Jihočeští policisté se ve středu připojili k celorepublikové akci Speed Marathon. Smyslem bylo zaměřit se na úseky, kde mají řidiči těžkou nohu na plynu. Do terénu vyrazilo zhruba padesát policistů. Během 16 hodin zkontrolovali přes pět set řidičů.

„Policisté zkontrolovali 504 motorových vozidel. Dvě stě čtyři řidičů se dopustilo přestupku. Ve 157 případech se jednalo o překročení rychlostí, a to jak v obcích, tak i mimo ně. Hlídky rozdaly blokové pokuty ve výši 90 800 korun. Tři přestupky byly odeslány k projednání na příslušnou obec s rozšířenou působností. Jeden z kontrolovaných řidičů byl pod vlivem alkoholu,“ popsal tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.  

V patnácti případech u aut nevyhovoval technický stav a osm lidí se před jízdou nepřipoutalo. Nejvyšší překročená povolená rychlost, kterou policisté naměřili, byla o 20 kilometrů v hodině. 

Foto pcr.cz

Štítky Speed Marathon, akce, policie, rychlost, měření, Jihočeský kraj

Policisté zveřejnili výsledky Speed Marathonu z jižních Čech, hříšníků bylo přes dvě stě  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.