Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 157 milionů korun

Společnost Jihočeské nemocnice loni hospodařila se ziskem 157 milionů korun. Největší podíl na tom měla českobudějovická nemocnice, která vykázala kladné saldo více než 133 milionů korun. Loňský zisk je výrazně vyšší než v minulých letech.

„Peníze se použily na úhradu ztrát z minulých let a nebo se rozdělily do rezervního a sociálního fondu," řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská. Podle ní je důvodů růstu zisku několik. „Jde například o slušné úhrady pojišťoven, které se nám loni podařilo vyjednat," uvedla.

Dodala, že i pro letošní rok společnost počítá minimálně s vyrovnaným výsledkem. Podle odhadů by nemocnice dokonce měly hospodařit se ziskem více než 32 milionů korun. „Samozřejmě počítáme i s výraznou mírou investování. Za celou skupinu nemocnic je to částka 1,4 miliardy korun," řekla hejtmanka.

Největší podíl půjde do modernizace českobudějovické nemocnice, dále kraj například počítá s investicí do rekonstrukce některých objektů v českokrumlovské nemocnici. „Celkově také budeme chtít pomoci s opatřeními na energetickou úspory. Některé nemocnice čeká zásadní rekonstrukce v oblasti tepelného hospodářství," uvedla.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky jihočeské nemocnice, správa, hospodářství, Jihočeský kraj, nemocnice, Nemocnice České Budějovice, Jihočeské nemocnice, a.s., Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 157 milionů korun  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.