Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Firma LStech: Naším cílem při výrobě stojanů na dezinfekci byla kombinace pěkného designu, funkčnosti a dostupné ceny

PR článek

I stojan na dezinfekci může být pěkným designovým doplňkem. S takovou vizí se do jejich výroby pustila firma LStech z Hluboké nad Vltavou. A slaví úspěch. Její stojany jsou už nyní ozdobou různých bank, hotelů či třeba autosalonů. Povídali jsme si s majitelem firmy Ondřejem Smetanou, kterého doplňoval otec Ladislav.

Do výroby stojanů na dezinfekce se v uplynulých týdnech pustilo hned několik firem. Co stálo za vašim rozhodnutím?
Ondřej Smetana: Trochu nás k tomu dotlačila situace, protože jako firma dodáváme produkty například do restaurací či různých nábytkářů, takže nám zakázky během koronavirové krize ubyly. Přemýšleli jsme tedy nad náhradní výrobou a stojany nám přišly jako správná cesta.

Ladislav Smetana: Měli jsme ale ještě nasmlouvané zakázky, které jsme museli dokončit, takže jsme se oproti konkurenci pustili do výroby stojanů poměrně pozdě. Řekli jsme si tedy, že to uděláme líp, že se odlišíme… Vymysleli jsme designově čisté stojany z nerezu, které nejsou strašákem například restaurací, ale naopak pěkným doplňkem. (úsměv)

Ondřej Smetana: Hezkých nerezových stojanů na trhu příliš není. Naším cílem tedy byla kombinace pěkného designu, funkčnosti a dostupné ceny. Chtěl bych dodat, že to není tak, že by nás stojany zachraňovaly v době krize, spíše jsme našli další fajn produkt, který můžeme nabízet.

Zmínili jste konkurenci… Je těžké nový produkt protlačit?
Ladislav Smetana: Ze začátku byla poptávka obrovská. Dneska je hlavní boom za námi. Na druhou stranu se budou otevírat restaurace, bazény a tak dále, a právě tam se naše stojany hodí. Jsou firmy, které chtějí vytvořit sofistikované prostředí, chtějí, aby i stojan byl líbivý. Věřím, že pro takové jsme správnou volbou.

A co cena?
Ladislav Smetana: Kvůli tomu, že jsou stojany celonerezové, jsou náklady na výrobu vyšší, takže stejně tak je krapet vyšší i cena oproti plechu. Nejedná se ale o nic výrazného.

Design jste si navrhli sami?
Ladislav Smetana: Ondra přišel s návrhem, který jsme dotáhli do finální podoby. Není to nic složitého. Cílem byl minimalistický design, aby na sebe nestrhával příliš pozornosti.

Ondřej Smetana: Pro většinu lidí je stojan na dezinfekci nutné zlo, které prostě musí být někde umístěno. Snažili jsme se proto, aby byl výsledný produkt nejdecentnější.

Jaká je odezva od klientů?
Ladislav Smetana: Stojíme teprve na začátku, ale už teď jsou naše stojany v hotelech, bankách, na různých místech po celé republice. Odezva je fajn, tak uvidíme, jak to půjde dál. Nyní se pokoušíme proniknout do zahraničí.

Kde jako zájemce naleznu bližší informace?
Ladislav Smetana: Na našich webových stránkách. Jsou tam základní informace a fotografie.

Jaká je prioritní činnost LStech?
Ondřej Smetana: Jednoduše pracujeme se železem. Děláme sériové věci, jako je například nábytek, ale stejně tak i velké ocelové konstrukce, přístřešky, brány a tak dále.

Přestála firma uplynulé týdny?
Ondřej Smetana: Přestála, ale jsme poměrně dost závislí na růstu ostatních firem. Jednoduše řečeno – potřebujeme, aby chtěly přistavovat haly, přístřešky a tak dále. Jenomže řada firem má nyní samozřejmě problémy, takže přestala investovat. Uvidíme, jak se to vyvine.

Jakou tradici má LStech?
Ondřej Smetana: Jsme na trhu už více než patnáct let. Původně jsme byli zaměřeni spíše na závodní auta, ale nakonec jsme rozjeli kovovýrobu.

Vy osobně máte k závodním autům blízko… Nechybí vám původní zaměření?
Ondřej Smetana: Nene, firma mě stoprocentně naplňuje. Na autech je těžké, že práce za vámi není vidět. Pořád něco opravujete, měníte a auto se furt dokola rozbíjí. (smích) V kovovýrobě, když něco postavíme, namontujeme, tak to mnoho let stojí, funguje… To mě baví, vidím za sebou výsledek práce a jsem spokojený.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky LStech, stojany, dezinfekce, Ondřej Smetana, Ladislav Smetana, výroba, design, Hluboká nad Vltavou, Lest, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma LStech: Naším cílem při výrobě stojanů na dezinfekci byla kombinace pěkného designu, funkčnosti a dostupné ceny  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.