Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Firma Epic: Elektrické koloběžky City Boss jsme vyladili na základě bohatých zkušeností. Nyní jde do prodeje nová řada

PR článek

Konec hledání volných parkovacích míst, placení MHD nebo prochozených podrážek bot… Elektrické koloběžky jsou stále populárnější. Jednou ze značek, se kterou je třeba počítat, je City Boss, za kterou stojí česká firma Epic. Povídali jsme si s jejím jednatelem Petrem Novotným.

S elektrickými koloběžkami máte za poslední roky bohaté zkušenosti. City Boss je jejich výsledkem?
Bavíme se o tříletém vývoji, neustálém ladění, kdy se věnujeme i sebemenším detailům. Víme, jaké problémy u elektrických koloběžek vznikají, co tvoří reklamace, z toho všeho jsme vycházeli při tvorbě vlastní koloběžky. Zkrátka už jsme měli takové zkušenosti, že jsme věděli, jaká jsou úskalí. Věnujeme se distribuci dalších značek, ale dnes City Boss tvoří zhruba polovinu našeho obratu.

Jsou na vaše koloběžky náhradní díly?
To je alfa a omega. Je smutné, když si člověk koupí koloběžku, na kterou pak nesežene součástku. To u nás nehrozí. Máme e-shop www.cityboss.eu, kde jsou všechny náhradní díly k zakoupení. Stejně tak se dají základní díly jako duše, nabíječka a podobně sehnat u našich prodejců. Zakládáme si na tom, že je koloběžka servisovatelná, což je naše velmi silná konkurenční výhoda. Děláme také mimozáruční servis, což je další velké plus. Máme technika, který poradí, nebo ji rovnou opraví sám.

A roste stále zájem o elektrické koloběžky?
Bohužel nemáme přístup ke statistikám, takže nemáme přesná čísla, ale cítíme, že zájem pořád roste. City Boss je teprve dva roky stará značka, v roce 2018 jsme prodali 600 koloběžek, o rok později 2500. Letos předpokládáme tři tisíce, ale nebýt koronaviru, bylo by to pravděpodobně ještě lepší. Že je obecně zájem stále větší, reflektuje i fakt, že roste i konkurence. Stejně tak kvalita. Segment je ale pořád ještě mladý. Začínali jsme v roce 2017 a na jihu Čech, odkud pocházíme, jsme byli mezi prvními.

Za zmínku stojí, že jsou vaše koloběžky pouze skládací…
Ano, zaměřujeme se pouze na ně. Nesložitelné koloběžky možná lépe zvládnou jízdu třeba po kostkách, ale problém je samozřejmě s uskladněním. Skládací koloběžku v pohodě odnesete do práce, domů, naložíte ji do kufru auta.

Vzhledem k rostoucí konkurenci je samozřejmě důležitá cena. V jaké cenově hladině se pohybují vaše koloběžky?
Nejprodávanější koloběžky máme kolem 15 až 20 tisíc včetně DPH. Nyní chystáme model, který bude zacílen především na teenagery, tam cena bude kolem sedmi tisíc korun. Chci zdůraznit, že se nebude jednat o žádnou hračku, ale model s dobrým výkonem a konstrukcí. Budeme také mít koloběžky, které budou stát přes 30 tisíc. To už budou opravdu děla – dva náhony, pětisetwattové motory… Cena je důležitá, víme, kde je hranice, kdy už je produkt neprodejný.

Proč jste se rozhodli věnovat právě elektrickým koloběžkám?
Nebyl to náš originální nápad, vlastně se tak stalo na základě poptávky zákazníka. Když děláte s velkým prodejcem, víte, jaké jsou trendy, co nás čeká. Měli jsme za úkol vytvořit kvalitní produkt, který bude úspěšný, což se podařilo.

Plánujete City Boss rozšiřovat?
Nyní uvádíme na trh zbrusu novou řadu. Chceme být vždycky originální, rozpoznatelní, věřím proto, že naše novinky zákazníky potěší.

Jaká je životnost baterií?
Baterie je jednou z citlivých částí. Vlastně neumíme říct, jak dlouho vydrží. Výrobce uvádí 600 nabíjecích cyklů, ale může to být samozřejmě i víc. Když se majitel o baterku dobře stará, vydrží. Máme koloběžky, které už najely čtyři tisíce kilometrů a stále fungují.

A jak se tedy o baterii dobře starat?
Když si u nás koupíte koloběžku, dostanete podrobný manuál, ve kterém je šest tipů, jak se o baterii starat. Nejdůležitější je nenechat ji vybitou. Nejhorší, co můžete udělat, je, když vyjedete na podzim, pak dáte koloběžku na půdu a vrátíte se k ní až na jaře. To se může stát, že nenastartujete. Baterky nemají rády, když jsou vybité na minimum.

Takže doporučujete spíše průběžné nabíjení?
Klidně nabíjet, když ujedete jen 30 procent. Mimochodem není dobré ji dávat na nabíječku okamžitě po jízdě, kdy je zahřátá. Ale zase nečekejte týden. (úsměv) Ideální je také ji nechat nabít naplno, zbytečně to nepřerušovat.

Je baterie ve vašich koloběžkách po opotřebování vyměnitelná?
U nás ano, držíme je skladem. Pravdou je, že jsou relativně drahé, takže je kolikrát otázkou, zda už se víc nevyplatí investovat do nové koloběžky. Jinak na baterie dáváme dvouletou záruku, což není standard. Baterie jsou kvalitní, takže si to můžeme dovolit.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky elektrická koloběžka, rozhovor, cestování, Petr Novotný, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma Epic: Elektrické koloběžky City Boss jsme vyladili na základě bohatých zkušeností. Nyní jde do prodeje nová řada  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.