Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Adventure Golf na Olšině láká návštěvníky Šumavy

PR článek

V bezprostřední blízkosti nové naučné stezky Olšina u stejnojmenného rybníku na Šumavě vyrostl nový areál pro hru, která v sobě kombinuje klasický golf a minigolf. Adventure golf je oblíbený rekreační, ale i profesionální sport vhodný doslova pro každého.

Adventure golf na Olšině otevřou v neděli 1. srpna Vojenské lesy a statky ve svém rekreačním areálu Resort Olšina na břehu jednoho z nejvýše položených českých rybníků. Hřiště je určeno jak pro rekreanty, tak pro všechny další návštěvníky, včetně turistů, kteří sem míří na jednu z nejoblíbenějších pěších tras posledních dvou sezón na Šumavě – naučnou stezku Olšina, vedoucí po povalových chodnících mokřady i nad vodní hladinou kolem 600 let starého vodního díla.

„Adventure Golf je hra, která je vlastně jakousi fúzí klasického golfu s minigoilfem. Hřiště je tvořeno 18 jamkami, jednotlivé dráhy jsou pokryté umělou trávou a smí se po nich na rozdíl od minigolfu chodit. Je to vlastně zmenšená verze golfu v krásném prostředí plném dobrodružství, určená jak pro rodiny s dětmi, kolegy z práce, tak i nadšené profesionály,“ popisuje vedoucí Resortu Olšina Simona Kutláková.

Adventure Golf vznikl v Americe, rychle se však stal oblíbeným sportem po celém světě. V podstatě jde o klasické golfové hřiště, které je ale zmenšené do velikosti minigolfových drah. Jejich velikost je však to jediné, co jej s minigolfem spojuje. Překážky známé z minigolfu na nich nenajdete. Hráči na drahách naopak  musí překonat překážky jako v přírodě tvořené  boulemi, prohlubněmi, písečnými bunkry či kameny.

U vstupu do areálu najdou návštěvníci půjčovnu golfových holí a míčků. Nechybí zde ani občerstvení v altánu s posezením. Hřiště zájemci najdou v areálu Resortu Olšina přímo u cesty od návštěvnického střediska na naučnou stezku Olšina.

Otevírací dobu, ceník a další podrobnosti najdete na www.olsina.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Adventure Golf, Olšina, Šumava, golf, minigolf, naučná stezka, VLS ČR, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventure Golf na Olšině láká návštěvníky Šumavy  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.