Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Agendu po Konečném převzali Svoboda, Holický a Thoma. Plnohodnotný nástupce bude zvolen do června

Před týdnem byl na jednání zastupitelstva odvolán náměstek pro dopravu František Konečný. Jeho místo v Radě města ale zatím nikdo nepřevzal. Agendu si tak mezi sebe rozebrali stávající členové a primátor. Nový nástupce Konečného by měl být určen do června.

František Konečný (ANO) byl na posledním zastupitelstvu odvolán kvůli nejasnostem kolem nového posudku ke Sportovní hale. Ačkoliv skrývání nových informací Konečný popíral, zastupitelstvo odhlasovalo jeho odvolání z pozice náměstka. Konečný je tak řadovým zastupitelem. 

ČTĚTE TAKÉ: Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu

Vzhledem k důležitosti resortu dopravy, ale nemůže zůstat jeho pozice bez obsazení. „Doplnění Rady města bylo předmětem pondělního jednání. Koaliční dohoda je zatím taková, že nástupce Františka konečného bude určen nejpozději na červnovém zasedání zastupitelstva,“ vysvětlil primátor Jiří Svoboda (ANO).

Dočasně si tak jeho funkci rozdělí samotný primátor a náměstci Petr Holický (ANO) a Juraj Thoma (OPB). Svoboda by měl mít na starost koncepci dopravy a důležitá jednání. Plné moci, kterými disponoval Konečný, má teď náměstek Holický, který se k problematice dopravy bude vyjadřovat za město. „Úřad hlavního architekta převezme náměstek Thoma,“ doplnil Svoboda.

ČTĚTE TAKÉ: Projekt haly je mrtvý, tvrdí primátor. Multifunkční centrum se ani letos stavět nebude

„Stavebníci v Českých Budějovicích si budou se svou projektovou dokumentací pro vyjádření města chodit stále do stejných dveří,“ komentoval situaci Holický. „Nechtěli jsme to komplikovat,“ vtipkoval na závěr primátor.

Foto Jana Kroneislová

Štítky František Konečný, zastupitelstvo, Jiří Svoboda, Petr Holický, Juraj Thoma, doprava, primátor, ANO 2011

Agendu po Konečném převzali Svoboda, Holický a Thoma. Plnohodnotný nástupce bude zvolen do června  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.