Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Českokrumlovsku havaroval kamion. Hasiči řidiče vyprošťovali desítky minut

U dopravní nehody kamionu museli dnes zasahovat hasiči z Křemže. Mezi Novou Vsí a Brlohem na Českokrumlovsku se převrátil nákladní automobil převážející štěrk, narazil do stromu, kde se zaklínil. Hasiči museli rozřezávat střechu kabiny a řidiče vyprostili až po čtyřiceti minutách.

Ke složité dopravní nehodě dnes kolem půl deváté dopoledne vyrážela hasičská jendotka z Křemže. Mezi Novou Vsí a Brlohem se převrátil nákladní automobil, který vezl štěrk. Narazil do stromu a řidič zůstal zaklíněný uvnitř kabiny. Po vyprštění ho záchranáři museli transporotvat do českobudějovické nemocnice vrtulníkem.

„U řidiče došlo k středně težkým poraněním v oblasti hlavy, po vyproštění byl následně transportován Leteckou záchrannou službou do Českobudějovické nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Petra Kafková.

Během celého vyprošťování, které v těchto podmínkách zabralo 40 minut, řidič s hasiči komunikoval a byl v péči Zdravotní záchranné služby,“ informovala mluvčí hasičů Vendula Matějů a doplnila, že hasiči poté zachytávali vytékající provozní kapaliny do nádob a sorbentem zlikvidovali skvrny na vozovce. Zabránili tak znečištění životního prostředí. K události vyrazila také specializovaná firma, která kamion musela vracet na kola.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky nehoda, kamion, automobil, nákladní, hasiči, zásah, událost, okres Český Krumlov, Nová Ves, Křemže, Brloh, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku havaroval kamion. Hasiči řidiče vyprošťovali desítky minut  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.