Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Jindřichohradecku pobíhá puma. Lidé by měli být opatrní při pohybu v lese

Kriminalisté z Jindřichova Hradce prověřují aktuální oznámení očitých svědků o výskytu kočkovité šelmy v oblasti mezi obcemi Velký Ratmírov a Deštná. Policisté zatím pracují s informací, že by se mohlo jednat o dospělý kus pumy americké, která má hnědou barvu, krátkou srst a dlouhý ocas zakončený tmavou srstí.

Policisté vydali varování před možným výskytem pumy americké. Ta by se měla pohybovat mezi obcemi Velký Ratmírov a Deštná na Jindřichohradecku. Zároveň všechny varují, aby byli opatrní především při venčení psů nebo pohybu v lesním terénu. Rizikový by mohl být i samotný pohyb malých dětí v přírodě.

Někteří svědci pumu v okolí měli vidět už v dubnu. Podle policie by se mělo jednat o dospělé zvíře, které má hnědou barvu, krátkou srst a dlouhý ocas zakončený tmavou srstí. S největší pravděpodobností puma utekla zatím neznámému chovateli.

„Chování této šelmy je nepředvídatelné, jde o nočního lovce, který bezdůvodně na dospělé osoby neútočí, přesto je však na místě opatrnost. Policisté potřebují hodnověrné a aktuální informace k výskytu a pohybu této šelmy. Vlastní pozorování, záznamy z fotopastí, kamer na objektech či nalezené otisky tlap. Všechny tyto informace sdělte na linku 158. Policisté komunikují s odborníky a připravují kroky k lokalizaci a odchytu šelmy,“ dodává tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Foto pixabay.com

Štítky puma, Jindřihohradecko, policie, varování, okres Jindřichův Hradec, Velký Ratmírov, Jindřichův Hradec, Deštná

Na Jindřichohradecku pobíhá puma. Lidé by měli být opatrní při pohybu v lese  |  Jindřichohradecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.