Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nepřipoutaný muž jel v obci rychlostí 167 kilometrů za hodinu

Písečtí policisté o víkendu zastavili devětadvacetiletého řidiče, který ve vesnici Malé Nepodřice výrazně překročil povolenou rychlost. Radar hlídce ukázala hodnotu 167 kilometrů v hodině. Muž u sebe navíc neměl řidičský průkaz. Teď mu hrozí zákaz řízení až na jeden rok.

Policisté muže chytili v sobotu 9. října odpoledne. „Krátce po 15. hodině jel vesnicí Malé Nepodřice řidič, který si silnici zřejmě spletl se závodním okruhem. Šlapal na plyn tak zběsile, že obcí projížděl rychlostí, která se rozhodně neblíží té povolené. Na obrazovce radaru policisté viděli rychlost 167 kilometrů v hodině, a to v místě, kde je povolená padesátka,“ informovala policejní mluvčí Kamila Čuřínová Ingrišová.

Hlídka vozidlo značky Audi zastavila. Seděl v něm devětadvacetiletý řidič. „Ten zásadně překročil povolenou rychlost, ale neměl u sebe ani řidičský průkaz a „zelenou kartu“. Za jízdy nebyl připoután. V autě ještě vezl dva spolujezdce,“ zmínila mluvčí. 

Policisté případ po zpracování předají správnímu orgánu k dalšímu projednání. „Za takovéto porušení předpisů obecně hrozí několikatisícová pokuta a zákaz řízení až na jeden rok,“ dodala Čuřínová Ingrišová.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, řidič, rychlost, Malé Nepodřice, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Milan Vévoda

Neskutečné. To se ani nechce věřit. Rok bez papírů, pokud vůbec, a pak hurá na silnice. A modleme se, abychom takové imbecila nepotkali. Ten člověk by už NIKDY neměl řídit a dostat pár let za obecné ohrožení. Jenže tady v ČR...

Pondělí, 11. října 2021, 22:35Odpovědět

Jan T

Tvl, „až“ jeden rok? Takovýhle h***o má na rok ne přijít o řidičák, ale jít do basy. O řidičák má přijít nadoživotí.

Pondělí, 11. října 2021, 17:22Odpovědět

Nepřipoutaný muž jel v obci rychlostí 167 kilometrů za hodinu  |  Písecko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.