Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zloděj vykradl dům rodině, když byla na dovolené. Odnesl si šperky i zbraň

Náhrdelníky, prsteny i peníze si vzal zloděj, který se vloupal do jednoho z domů ve Volarech na Prachaticku. Jeho obyvatelé byli v tu dobu na dovolené. Po návratu zjistili, že jim pachatel způsobil škodu v hodnotě nejméně 460 tisíc korun.

Zloděj se do rodinného domu vloupal tento týden v noci ze středy na čtvrtek. „Následně objekt důkladně prohledal a poté z trezoru odcizil finanční hotovost, dále nejméně 13 kusů různých cenných šperků, náhrdelníků, náušnic a prstenů a také krátkou střelnou zbraň – samonabíjecí pistoli vzor ČZ 83, ráže 9 mm Browning se dvěma krabičkami 24 kusů nábojů,“ popsala policejní mluvčí Martina Joklová.

Dotyčný vzal poté klíče od auta, které stálo zaparkované před domem. Prohledal ho, ale nic neukradl. V součtu podle policie způsobil rodině, která byla v době krádeže na dovolené, škodu nejméně 460 tisíc korun. 

„Volarští policisté zahájili úkony trestního řízení hned pro tři přečiny, jde o porušování domovní svobody, krádež a nedovolené ozbrojování,“ uvedla mluvčí. 

Po pachateli teď volarští policisté pátrají. Pomoci jim může i veřejnost. „Žádáme případné svědky, aby se s informacemi obrátili na Obvodní oddělení ve Volarech, číslo 974 236 740 nebo linku 158,“ dodala Joklová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky policie, krádež, dům, pátrání, Volary, okres Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj vykradl dům rodině, když byla na dovolené. Odnesl si šperky i zbraň  |  Prachaticko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.