Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Koronavir se potvrdil u lékařky ze Strakonic, zasedne krizový štáb

, aktualizováno 15. března 2020, 18:04

Ve Strakonicích byl potvrzen jeden případ nákazy koronaviru u lékařky, která ordinuje v poliklinice. Poliklinika, soukromé zařízení, se na tři dny zavře a bude se dezinfikovat. Město od zítřejšího dne zavře školky. V poliklinice pracuje zhruba 50 zdravotníků

„Je to lékařka, která ordinovala, teď je v domácím prostředí. Poliklinika se rozhodla uzavřít budovu a zajistit asanaci,“ řekla hejtmanka Ivana Stráská. Informaci potvrdil i starosta. Ve Strakonicích zasedá od rána mimořádně rada města. Na případ nakažené lékařky upozornil server iDNES.cz.

Starosta ve Strakonické televizi řekl, že kdyby mohl, ve městě by vyhlásil karanténu. Radnice nabídne seniorům, lidem s postižením i všem, kdo jsou v karanténě, možnost objednat nákup do 500 korun u městské policie, řekl starosta Břetislav Hrdlička. Žádá občany, aby se nescházeli na předzahrádkách. „Dostanou z okna pivo, sedí jeden vedle druhého a mohou se nakazit," řekl.

V Jihočeském kraji je šest lidí nakažených koronavirem

V Jihočeském kraji je nyní šest případů lidí nakažených nemocí COVID-19. Je to o čtyři víc než 13. března. Jihočeští hygienici odebrali v sobotu 39 vzorků s podezřením na koronavirus, z toho byly čtyři pozitivní - u tří žen a jednoho muže.

Všichni, kteří přišli s lékařkou v poslední době do styku, mají nařízenou domácí karanténu a musí sledovat svůj zdravotní stav. Situací se bude zabývat i Krizový štáb Jihočeského kraje.  

Ohodnoť článek

Foto ilustrační foto, HZS HK | Zdroj ČTK, Jihočeský kraj

Štítky Strakonice, koronavir, lékař, karanténa, Ivana Stráská, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rak Lak

Nechápu proč zde není jméno lékařky a které dny od kdy do kdy ordinovala.

Neděle, 15. března 2020, 15:28Odpovědět

Koronavir se potvrdil u lékařky ze Strakonic, zasedne krizový štáb  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.