Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Ujíždějícího řidiče zastavil až varovný výstřel, hrozí mu tři roky ve vězení

Policisté z Vodňan za sebou mají náročnou službu. V sobotu totiž pronásledovali řidiče, který nereagoval na výzvu k zastavení, a naopak sešlápnul plyn a před hlídkou začal ujíždět. Po dvanáctikilometrové zběsilé jízdě mu cestu zkřížil spadlý strom a muž v jízdě nemohl pokračovat. Vyběhl proto z auta a začal utíkat. Zastavil ho až varovný výstřel.

Hlídka muže, který měl zákaz řízení, začala pronásledovat v sobotu odpoledne. Pětačtyřicetiletý muž ale na výzvu k zastavení nereagoval a začal policistům ujíždět ulicemi Nádražní, Stožická a dále pokračoval po silnici do obce Stožice a Křepice. 

Hlídka muže, který měl zákaz řízení, začala pronásledovat v sobotu odpoledne. Pětačtyřicetiletý muž ale na výzvu k zastavení nereagoval a začal policistům ujíždět ulicemi Nádražní, Stožická a dále pokračoval po silnici do obce Stožice a Křepice. 

Přibližně po dvanáctikilometrové zběsilé jízdě odbočil na louku, po které se snažil hlídce ujet. V cestě mu ale zabránil spadlý strom a řidič nemohl dál v rychlé jízdě pokračovat. S autem zastavil, vyběhl ven a dal se na útěk směrem do lesa, kde se snažil schovat. „Policisté muže pronásledovali a zároveň ho vyzývali, aby se zastavil. Prchající muž ale nereagoval, a tak hlídka přistoupila v souladu se zákonem k použití hrozby střelnou zbraní a následně vystřelila varovný výstřel,“ uvedla tisková mluvčí policie Jaromíra Nováková.

Varovný výstřel muže zastavil a začal s policisty, kteří mu nasadili pouta, spolupracovat. Na místě se ale odmítl podrobit zkoušce na alkohol a drogy. Přivolán proto byl psovod se psem, který se specializuje na vyhledávání drog v autě. „Žádné nenašel, jeho vycvičený čich ho přivedl pouze k malé skládací váze, která bývá používána při vážení drog,“ dodala mluvčí. Muže teď čeká soud. V případě odsouzení mu hrozí až tři roky za mřížemi. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, policie, Vodňany, ujíždění, řidič, soud, droga, Stožice, Křepice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Romana Mušková

Konecne na nej doslo????????????

Středa, 29. dubna 2020, 15:56Odpovědět

Romana Mušková

Konecne na nej doslo????????????

Středa, 29. dubna 2020, 15:53Odpovědět

Kateřina Karabiňošová

Ten člověk to má za pár.Metastáze v celém těle.tomu je to šumák.....a je to lepší řidič než kdejaký chudák s řidičákem.....tím se ho nezastávám...jen konstatuju...

Středa, 29. dubna 2020, 10:08Odpovědět

Kateřina Karabiňošová

Ten člověk to má za pár.Metastáze v celém těle.tomu je to šumák.....a je to lepší řidič než kdejaký chudák s řidičákem.....tím se ho nezastávám.

Středa, 29. dubna 2020, 10:04Odpovědět

VIDEO: Ujíždějícího řidiče zastavil až varovný výstřel, hrozí mu tři roky ve vězení  |  Strakonicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.