Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Během posledního červencového pátku přišli o život na jihočeských silnicích dva lidé

Pátek neskončil dobře pro dva starší řidiče, kteří na jihočeských silnicích přišli o svůj život. Jak jsme již informovali, ke smrtelné nehodě došlo na konci pracovního týdne na Prachaticku ve směru na Libínské Sedlo. Policie pak přinesla zprávu o další havárii, která si vyžádala ještě jeden lidský život v ten samý den u Dubí Hory na Písecku. Celkem za letošní rok zemřelo na jihočeských silnicích 31 lidí.

Prní smrtelná nehoda se stala v pátek před třetí hodinou odpoledne na hlavním silničním tahu I/20 u Dubí Hory. Třiasedmdesátiletý řidič Škody Favorit jel od Písku na Blatnou, když se najednou dostal mimo silnici a narazil do stromu. „Při nárazu utrpěl zranění neslučitelná se životem. K objektivnímu posouzení všech skutečností a příčin nehody byla nařízena pitva,“ informoval policejní mluvčí Miroslav Doubek. Do pěti hodin byl průjezd místem částečně omezen.

Před půl čtvrtou odpoledne během stejného dne vyrážely záchranné složky na silnici II. třídy č. 141 zhruba kilometr za Prachatice ve směru na Libínské Sedlo. Čelně tu do sebe narazila dvě auta. Čtyřiašedesátiletý řidič Opel Astry se při předjíždění nestačil dostat zpět do svého jízdního pruhu a v protisměru se střetl s Opelem Corsa.

„Za svou chybu bohužel zaplatil svým životem, jeho čtyřiadvacetiletá spolujezdkyně utrpěla těžká poranění a po ošetření na místě byla z místa nehody transportována vrtulníkem letecké záchranné služby na traumacentrum českobudějovické nemocnice. Jednašedesátiletý řidič Opelu Corsa vyvázl z nehody bez zranění, jeho dva spolujezdci ve věku 17 a 36 let utrpěli lehká až středně těžká poranění a byli po ošetření na místě převezeni posádkami zdravotnické záchranné služby do nemocnic v Prachaticích a v Českých Budějovicích,“ doplnil Doubek. Policie odkláněla dopravu až do večerních hodin. Škoda na havarovaných vozech by se mohla vyšplhat k 50 tisícům.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky silnice, havárie, Libínské Sedlo, Dubí hora, okres Písek, okres Prachatice, Škoda Favorit, Písek, Opel Corsa, Blatná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během posledního červencového pátku přišli o život na jihočeských silnicích dva lidé  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.