Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Autis Centrum nabízí nové pokoje pro klienty se zdravotním postižením

V českobudějovické Plzeňské ulici skončila rekonstrukce Autis Centra. Díky investici areál nabídne týdenní stacionář pro osoby se zdravotním postižením. Akce stála 17 milionů korun bez daně.

Stavební úpravy prováděla vybraná firma v jednom z pavilonů. Nová přístavba vznikla v místě spojovací chodby. „Nové prostory budou sloužit jako týdenní stacionář pro osoby se zdravotním postižením. Je tam osm samostatných jednolůžkových pokojů s příslušným sociálním zázemím. Dále jsou v objektu zřízeny prostory související s provozem denního stacionáře, což jsou kanceláře personálu a terapeutů, herna, jídelna, denní místnost, kuchyně, společenská a relaxační místnost a zimní zahrada,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO).

„Na konceptu stacionáře se podíleli lidé s autismem a jejich rodiny, prostorové uspořádání pomůže nastavit služby odpovídající individuálním potřebám klientů a současně pomáhajícímu personálu,“ popsala ředitelka Autis Centra Milena Urbanová.

Akce vyšla na 17 milionů korun bez DPH. Část peněz pokryla dotace. „Autis Centrum je ojedinělý projekt, který díky navazujícím službám poskytuje celoživotní podporu lidem s autismem a jejich rodinám. Město České Budějovice se rozhodlo podpořit tyto služby a předalo do nájmu objekt bývalé MŠ na Plzeňské ulici,“ uvedla mluvčí města Jitka Brůha Welzlová

Ještě donedávna byly služby pro osoby s autismem a jejich blízké těžko nedostupné. Centrum teď navštěvuje více než 110 klientů, od dětí po dospělé.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město České Budějovice

Štítky autis centrum, české budějovice, investice, město, zdraví, zdravotní postižení, autismus, Jiří Svoboda, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autis Centrum nabízí nové pokoje pro klienty se zdravotním postižením  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.