Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Českobudějovická nemocnice ruší díky příznivé epidemické situaci zákaz návštěv

, aktualizováno 14. března 2022, 13:45

Nemocnice České Budějovice počínaje dneškem povoluje návštěvy pacientů. Podle vedení to umožňuje příznivá epidemická situace. I nadále by ale lidé měli dodržovat některá doporučení z pohledu počtu osob či času stráveného u pacienta.

Uvolnění platí ode dneška, informovala českobudějovická nemocnice. „Díky relativně příznivé epidemické situaci a aktuálně platnému mimořádnému opatření Ministerstva zdravotnictví České republiky umožníme od pondělí 14. března návštěvy veřejnosti,“ vzkázal generální ředitel nemocnice Michal Šnorek. 

„Ve snaze ochránit naše pacienty, jejich rodiny i zaměstnance nemocnice prosíme veřejnost o dodržování následujících pravidel,“ přidal ředitel. 

Všichni návštěvníci by měli být zdraví. „Prosíme, aby odložili svou návštěvu, pokud se cítí nemocní, především pokud mají některý z příznaků: Kašel, rýma, zvýšená teplota nad 37 stupňů Celsia, bolest v krku, bolesti svalů, ztráta chuti, čichu,“ shrnula ředitelka úseku komunikace a péče o zaměstnance Iva Nováková

Přidala se i strakonická nemocnice

Počet návštěvníků a délka návštěvy by měly být omezeny na minimum, vedení nemocnice proto doporučuje maximálně dvě osoby k lůžku na 15 minut. Lidé musí mít také respirátor a při příchodu na oddělení nemocnice a při odchodu z návštěvy je zapotřebí si řádně umýt ruce teplou vodou a mýdlem či použít dezinfekční gel.

„Omezení návštěv se nevztahuje na osoby v terminálním stádiu jejich onemocnění. I nadále žádáme veřejnost o omezení počtu doprovodů pacientů k vyšetření na jednu osobu. Prosíme všechny návštěvníky, aby se řídili pokyny personálu nemocnice,“ dodala Nováková.

O stejné novince informovalo dnes vedení Nemocnice Strakonice, kde povolili návštěvy u pacientů na lůžkových odděleních s výjimkou plicního oddělení a oddělení následné péče, kde je návštěva možná pouze po domluvě s ošetřujícím lékařem.

Příchozí by měli být maximálně obezřetní a ohleduplní kvůli pacientům i personálu. „Na návštěvu na oddělení může jen člověk, který nemá žádné příznaky respiračního onemocnění. Po celou dobu musí mít nasazený respirátor třídy FFP2 a při příchodu na oddělení si vydesinfikuje ruce. Zároveň žádáme příchozí, aby pobyt na oddělení omezili jen na nezbytně nutnou dobu,“ uvedl ředitel nemocnice Tomáš Fiala.

Zákaz návštěv zatím zůstává na oddělení následné péče a na plicním oddělení. „Pacienti těchto oddělení jsou případnou nákazou nemocí covid-19 výrazně ohroženi,“ dodal Fiala. Návštěvu u pacientů na plicním oddělení a na následné péči může ve výjimečných případech povolit ošetřující lékař.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky nemocnice, koronavirus, jižní čechy, nemconice, budějovice, onemocnění, návštěva, pacient, Nemocnice České Budějovice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Tomáš Fiala, Česko, Nemocnice Strakonice, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovická nemocnice ruší díky příznivé epidemické situaci zákaz návštěv  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.