Počasí dnes19 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Požár dřevařské haly na Písecku způsobil škodu 25 milionů

V Zátaví u Kestřan na Písecku v noci na dnešek hořela hala dřevařské firmy. Kvůli tomu se propadla její střecha. Způsobená škoda byla předběžně stanovena na 25 milionů korun. Uchráněný majetek má hodnotu 15 milionů korun.

V noci z 16. na 17. srpna hořela v Zátaví u Kestřan výrobní hala s půdorysem 60 krát 15 metrů. Požár se nerozšířil na dva navazující objekty. Událost byla hasičům ohlášena asi hodinu po půlnoci.

„K požáru byli nejprve vysláni profesionální hasiči ze stanice Písek a dobrovolní hasiči obcí Zátaví, Písek a Kestřany. Hned po průzkumu, při kterém velitel zásahu upřesnil, že se jedná o výrobní halu s půdorysem 60 x 15 metrů, byl vyhlášen poplach pro další posilové jednotky. Vyjeli také dobrovolní hasiči z obcí Protivín a Štěkeň a následně ještě velkoobjemová cisterna profesionálních hasičů ze stanice Strakonice,“ popsala průběh zásahu mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Při největších hasebních pracích bylo na požářišti deset cisteren, automobilový žebřík a 42 hasičů. Plameny se jim podařilo dostat pod kontrolu po hodině a půl. Většina jednotek odjela po 6:00.

„Škoda, kterou požár způsobil, byla předběžně stanovena na 25 milionů korun. Hodnota uchráněného majetku činí 15 milionů korun. Příčinu vzniku požáru zatím neznáme, naši vyšetřovatelé budou požářiště teprve zkoumat,“ doplnila Matějů.

Hasičská akce si vyžádala také mezikrajskou spolupráci. Na požářiště si jihočeští hasiči totiž vyžádali pásové rypadlo Záchranného útvaru HZS ČR z Jihlavy. Využili ho k rozebrání spadlých plechů a dohašení ohnisek, která byla pod nimi.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením HZS Jihočeského kraje

Štítky požár, Písecko, jižní čechy, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár dřevařské haly na Písecku způsobil škodu 25 milionů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.