Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Pátek 13. září 2024  |  Svátek má Lubor
Bez reklam

V putimské zoo návštěvníci otrávili samici klokana. Krmili ji i navzdory přísnému zákazu

Opravdu smutné chvíle nyní zažívají v putimské zoo Zvířátka Putim. Nezodpovědní návštěvníci tam svým bezohledným jednáním zahubili mladou samici klokana. Zvíře uhynulo poté, co ho návštěvníci i přes přísný zákaz nakrmili.

K úhynu pětileté klokanní samice došlo ve středu 21. srpna poté, co ji někdo nakrmil nevhodnou stravou. Podle provozovatelky malé rodinné zoo Jany Kozákové dostala nejspíš kedluben, brokolici nebo něco podobného. Všechny tyto potraviny totiž tento druh zvířat silně nadýmá. O incidentu informoval jako první Písecký deník.

„Jde to pak hrozně rychle. Našla jsem ji, když zvracela pěnu, bylo to hrozné. Hned jsme jeli za veterinářem a paní doktorka Součková dělala, co mohla, ale bohužel ji zachránit nedokázala," uvedla Kozáková s tím, že jde o třetího klokana se stejným osudem.

„Lidé jsou nepoučitelní. Mají asi pocit, že ta zvířata mají hlad, když žerou, ale vůbec je nezajímá, co jim mohou způsobit," říká smutně majitelka.

Kozáková také uvedla, že již mnohokrát chytila návštěvníka zoo přímo při zakázaném krmení. „Dávají zvířatům svou svačinu zapařenou ze sáčku a ještě se diví, že se mi to nelíbí. Bohužel musím říct, že to často dělají starší lidé, což opravdu nechápu," popsala své zkušenosti Kozáková.

Klokani patří k putimské zoo od samého začátku. V současné době už Jana Kozáková sehnala nového klokaního kamaráda pro poslední zbylou samici, která by jinak byla ve výběhu osamělá.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením zoo Zvířátka Putin

Štítky zoo, putim, klokan, otratava, zákaz krmení, návštěvníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V putimské zoo návštěvníci otrávili samici klokana. Krmili ji i navzdory přísnému zákazu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.