Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

DOPRAVNÍ INFO: Výstavba kruhové křižovatky ve Slavonicích se neobejde bez dopravního omezení

Řidiči na jihočeských silnicích musejí počítat s několika uzavírkami, které se týkají především Slavonic. Pojďme se na ně mrknout.

Jindřichohradecko: Slavonice

Od začátku června probíhá ve Slavonicích na Jindřichohradecku částečná uzavírka křižovatky silnic II. třídy č. 152 a 406. Důvodem je výstavba kruhové křižovatky, která potrvá až do 30. listopadu 2020. Průjezd je umožněn k ČSPHM a majitelům nemovitostí v ulici Mařížská.


I. etapa – výstavba okružní křižovatky a uzavření mostu na silnici II/152 

V rámci I. etapy je umožněn průjezd po silnici II/152 (ulice Mařížská) k ČSPHM a vlastníkům nemovitostí. 

Pro řidiče osobáků a náklaďáků jsou stanoveny rozdílné objízdné trasy:

  • Osobní a autobusová doprava: Silnice II/406 ve směru Fratres – Slavonice po účelové komunikaci AGROS, dále po silnici II/152 na křižovatku s ÚK ve směru Bejčkův mlýn, dále po silnici III/40623 a na silnici II/152 ve Slavonicích. 
  • Nákladní doprava: Silnice II/406 ve směru Fratres - Slavonice po účelové komunikaci, po silnici II/152 směr Staré Město pod Landštejnem, Albeř rozcestí, po silnici II/151 Klenová, Kunžak, Mosty, po silnici II/409 na Český Rudolec a zpět na silnici II/406 ve Slavonicích. 

II. etapa – výstavba okružní křižovatky a uzavření mostu na silnici II/152 

V rámci II. etapy bude umožněn průjezd po silnici II/406 (ulice Wolkerova a Nádražní) k ČSPHM a vlastníkům nemovitostí v ulici Mařížská. Objízdné trasy pro osobní, nákladní i autobusovou dopravu jsou totožné s I. etapou


I. etapa – výstavba okružní křižovatky /most na silnici II/152 otevřen

Objízdná trasa pro osobní a nákladní dopravu: Silnice II/406 ve směru Fratres – Slavonice po účelové komunikaci AGROS, dále po silnici II/152 a zpět na silnici II/406 ve Slavonicích. Autobusová linková doprava: Vedena po stejné trase jako osobní a nákladní doprava. 


II. etapa – výstavba okružní křižovatky /most na silnici II/152 otevřen

Osobní a nákladní doprava: Ve směru Nová Bystřice – Slavonice po účelové komunikaci AGROS, dále po silnici II/406 a zpět na silnici II/152 ve Slavonicích.

V dotčeném úseku silnice je vedena linka veřejné autobusové dopravy č. 340030 – spoje 65, 17, 21, 25, 33, 47, 45, 51, 8, 16, 24, 18, 60, 36, 44, 56 a 70 (dopravce ČSAD Jindřichův Hradec a.s.). Pro uvedené spoje bude vzhledem k souběžně probíhající rekonstrukci mostu ev.č. 152-006 na silnici II/152 dočasně zrušena zastávka: Slavonice, Maříž, rozc. 1.0 v obou směrech. Po dobu uzavírky budou linky vedeny podle výlukových jízdních řádů, které předloží dopravce ke schválení dopravnímu úřadu. 

Po otevření mostu na silnici II/152 ve Slavonicích budou zastávky Slavonice, Maříž, rozc. 1.0 v obou směrech výše uvedenými spoji bez omezení obsluhovány. 


Českobudějovicko: Chvalešovice

Do 23. června bude probíhat úplná uzavírka komunikace II/141 v obci Chvalešovice. V místě je prováděna modernizace silnice. Objízdné trasy jsou řádně označeny dopravním značením. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky dopravní info, uzavírky, řidiči, jižní Čechy, silnice, Slavonice, okres Jindřichův Hradec, stavba, kruhový objezd, Maříž, Chvalešovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

DOPRAVNÍ INFO: Výstavba kruhové křižovatky ve Slavonicích se neobejde bez dopravního omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.