Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Senior srazil cyklistu, od nehody ujel. Policisté si pro něho dojeli domů

Ujet od dopravní nehody se nevyplatilo sedmdesátiletému seniorovi, který v úterý večer srazil svým automobilem cyklistu na okraji Českého Krumlova. Muž za volantem škodovky z místa ujel, sražený cyklista si však zapamatoval registrační značku automobilu a policisté si pro viníka velmi rychle dojeli.

K nehodě došlo v úterý 17. ledna okolo 19:00. Cyklista jel po hlavní silnici ve směru od Českých Budějovic. „Po ulici Budějovická jel řidič ve vozidle značky Škoda, který při odbočování do leva na křižovatce do ulice Urbinská nedal cyklistovi přednost. Došlo ke střetu, po kterém cyklista upadl na komunikaci,“ popsala mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Řidič osobního auta ale nezastavil a pokračoval dál. Cyklista, přesto, že byl zraněný, si stačil zapamatovat registrační značku ujíždějícího auta a tak se do akce zapojili českokrumlovští policisté, kteří si pro pachatele dojeli až domu.

„Jedná se o sedmdesátiletého muže z Českokrumlovska. U obou účastníků nehody byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Pachateli za trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ uzavřela mluvčí policie.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cyklista, Český Krumlov, České Budějovice, nehoda, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior srazil cyklistu, od nehody ujel. Policisté si pro něho dojeli domů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.