Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Pátek 7. června 2024  |  Svátek má Iveta
Bez reklam

Parkování a jízdu aut na sídlišti Máj omezí modernizace starého horkovodu

Komplikace s dopravou i parkováním mohou od druhé poloviny května očekávat obyvatelé největšího českobudějovického sídliště Máj. Zapříčiní je výměna dosluhujícího potrubí horkovodu v ulicích V. Volfa a M. Chlajna. Omezení potrvají až do září.

„Modernizovaný úsek měří 350 metrů a vede v trase a hloubce původního potrubí. Práce začnou 20. května a jsou rozděleny do pěti etap, aby se minimalizovaly uzavírky ulic a tím i dopravní komplikace,“ sdělil Martin Žahourek z představenstva Teplárny České Budějovice.

Úvodní etapa v ulici M. Chlajna potrvá do konce června, další tři v ulici V. Volfa připadnou na letní prázdniny, a ta závěrečná pak na září. Obyvatelé přilehlých lokalit budou o všech dočasných opatřeních průběžně informováni.

„Zdejší horkovod patří mezi nejstarší. Jeho dimenze ani kvalita již neodpovídá současným potřebám, což způsobovalo v poslední době problémy v naší distribuční síti. Jeho výměna je proto nutná,“ vysvětlil Žahourek.

Dodal také, že modernizace zákazníkům zaručí stabilní a bezpečné dodávky a sníží provozní ztráty, které při distribuci tepla letitými rozvody občas nastávají. Tyto úspory pak mají pozitivní vliv i na provozní ekonomiku celé teplárenské soustavy, například na stabilní cenu tepla.

Domácnosti o teplo a teplou vodu při těchto pracích nepřijdou. Teplárna ji do panelových domů dodá přes provizorní propojení ve stávajících šachtách. Pouze při jejich fyzickém přepojení dojde ke krátkým přerušením dodávek. Lidé v dotčených domech budou včas a předem informováni.

„Každý zásah do distribuční sítě v ulicích omezuje motoristy i chodce. Uvědomujeme si to, a proto je naší snahou provádět je s co nejmenším dopadem do veřejného prostoru, a to i z pohledu zvoleného termínu,“ doplnil Žahourek.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Teplárna České Budějovice

Štítky Doprava, parkování, sídliště máj, horkovod, modernizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování a jízdu aut na sídlišti Máj omezí modernizace starého horkovodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.