Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTOREPORT: Bílá peřina přikryla promrzlé Budějce

Zima se už pěknou řádku dní předvádí v celé své kráse. V noci na dnešek a v průběhu úterka zasypalo budějcké ulice několik centimetrů čerstvého sněhu, který není díky nízkým teplotám rozbředlou kaší a pěkně křupe pod nohama. Budějcká Drbna proto vyrazila do města, aby pro vás zachytila, jak ovlivnila bílá přikrývka život místní obyvatel.

Podle meteorologů počasí u nás ovlivňuje tlaková níže se středem na Balkánem. „Během noci bude na jihu Čech zataženo až oblačno, ojediněle slabné sněžení a mrznoucí mlhy,“ předpověděl František Vavruška, vedoucí oddělení budějcké pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Noční teploty by se měly pohybovat mezi mrazivými -11 až -14 stupni Celsia. Ve středu pak bude na území kraje oblačno až polojasno, ráno a dopoledne ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Denní teploty -7 až -4 °C.

Do konce pracovního týdne by mělo ještě přituhnout. Noční teploty se zastaví v pátek na minus sedmnácti, přes den bude až deset stupňů pod nulou.


ANKETA: Používáte auto v takové zimě, jaká v těchto dnech panuje? Pokud ano, kam většinou jezdíte? A když ne, jak se tedy přepravujete?

„Jezdím autem úplně všude. Mám zimní gumy, takže když silničáři stihnou silnice upravit, tak jsem rád, pokud ne, jezdím opatrněji. Ale jinak pohoda.“ „Já auto nevlastním, takže se dopravuji MHD, v létě na kole nebo když jedou spolupracovníci, svezu se s nimi. Jinak jedu autobusem.“ „Ano, auto používám. Teď skoro žádný sníh nebyl, takže to bylo dobré. Teď už ale je a myslím, že by sjízdnost silnic mohla být trochu lepší. Jelikož jsem OSVČ, tak vyrážím autem prakticky všude.“ „Teď auto nepoužívám, jezdím buď autobusem nebo se nechávám vozit. Ale slečna, kterou jsem v práci před chvílí vystřídala, je takový blázen, že jezdí pořád na kole. Přijela na něm i dneska.“ (směje se)

Anketu připravil Jan Homolka

Štítky České Budějovice, Český hydrometeorologický ústav, Česko, Balkán, Jan Homolka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOREPORT: Bílá peřina přikryla promrzlé Budějce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.