Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ROP Jihozápad rozdělil 728 milionů na opravy silnic

Na modernizaci regionální silniční sítě v Jihočeském a Plzeňském kraji bude uvolněno dalších 727,7 milionu korun. Výbor regionální rady ROP Jihozápad schválil seznam příjemců podpory z 21. výzvy, dotaci získalo celkem devět projektů. Schválen byl rovněž plán výzev na rok 2013.

Schválené dotace budou směřovat zejména na rekonstrukce a modernizace silnic II. a III. třídy. Pět z devíti podpořených projektů má zlepšit kvalitu silnic na území Jihočeského kraje a čtyři projekty v Plzeňském kraji.

Například v Jihočeském kraji bude v rámci dvou projektů s dotací 422 milionů korun opraveno 46 vybraných úseků silnic. Zlepšení technického stavu vozovek má zvýšit bezpečnost dopravy a podpořit obslužnost kraje.

„Mezi největší projekty v Plzeňském kraji patří rekonstrukce komunikace II/200 Horšovský Týn - Vidice s dotací 42,2 milionu korun. Povrchové vrstvy sedmikilometrového úseku jsou ve špatném stavu, je tedy nutno je vyměnit,“ uvedla mluvčí výboru Michaela Biňovcová.

Ve čtvrtek bude vyhlášena 24. výzva ROP Jihozápad rovněž zaměřená na modernizaci regionální silniční sítě. Připraveno je 380 milionů korun.

Žádosti o podporu bude možné předkládat do 28. června. V březnu je plánováno vyhlášení 25. výzvy, která podpoří projekty na revitalizaci památek a využití kulturního dědictví v rozvoji cestovního ruchu.

V dubnu přijde na řadu 26. výzva, zaměřená na rozvoj místních komunikací. V průběhu června je plánováno vyhlášení poslední, sedmadvacáté výzvy na modernizaci regionální silniční sítě.

Podle ředitelky úřadu ROP Jihozápad Ivany Makovičkové není vyloučeno, že plán výzev bude doplněn o další, aby bylo zajištěno co nejefektivnější a maximálně možné vyčerpání peněz.

Zdroj: ČTK

Štítky ROP Jihozápad, opravy jihočeských silnic, dotace, investice, silnice, projekt, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj, Horšovský Týn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ROP Jihozápad rozdělil 728 milionů na opravy silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.