Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeští policisté chystají na začátek prázdnin více kontrol na silnicích

Zvýšené policejní kontroly na silnicích chystají v souvislosti s koncem školního roku a začátkem letních prázdnin jihočeští policisté. Do 17.července potrvá i akce X, která má snížit počet dopravních nehod, uvedla v úterý agentuře Mediafax policejní mluvčí Štěpánka Valentová.

“Toto období je každoročně, co se týká dopravních nehod, velmi rizikové. Souvisí to mimo jiné se zvýšeným pohybem chodců a zejména dětí na ulicích. Proto bude jihočeská policie provádět mimořádné dopravně bezpečnostní opatření,“ prozradila Valentová.

Policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu poblíž škol, autobusových a vlakových nádraží a na dalších rizikových místech, kde řidiči často porušují předpisy a ohrožují pěší.

“Současně bude až do 17. července dopravně bezpečnostní akce s názvem "X", která má za cíl snížit vývoj dopravní nehodovosti na silnicích v souvislosti s prázdninami. Jen během loňského a předloňského léta totiž zahynulo na jihočeských silnicích dohromady více než čtyřicet lidí,“ upozornila mluvčí jihočeské policie.

Například jen za letošní červen zemřelo na silnicích Jihočeského kraje už 10 lidí.

Letošní dopravní akce se zúčastní stovky policistů z dopravních inspektorátů, cizinecké policie a obvodních oddělení jednotlivých územních odborů v rámci celého kraje.

“Hlavními úkoly policistů bude kontrola dodržování stanovené rychlosti v obcích i mimo ni, způsobu jízdy, dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, telefonování za jízdy, technický stav vozidel a podobně. Hlídky budou stát v místech s vyšším dopravním zatížením a také v turisticky významných oblastech a na rizikových místech z hlediska dopravně bezpečnostní situace,“ dodala Valentová.

Autor: René Kekely Mediafax

Štítky silnice, Mediafax, Cizinecká policie, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeští policisté chystají na začátek prázdnin více kontrol na silnicích  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.