Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nad Slavií kroužily temné mraky. Rozkrock ale do lidí napumpoval pozitivní energii

Zlověstně vypadající mraky, zvedající se vítr, temnota pohlcující město… Skoro to vypadalo, že se ve čtvrtek v prostoru před KD Slavie schyluje ke koncertu Black Sabbath. Avšak nebylo tomu tak. Na scénu se totiž chystala kapela podstatně veselejší – budějčtí Rozkrock. Pustila se do boje se živlem, který se tvářil, že celou akci smete z povrchu zemského. Byl to vlastně dokonalý kontrast – deprimující obloha a pozitivní energií překypující kapela.

Rozkrock je letitá skupina, která moc dobře ví, v čem je její síla – v příjemných melodiích a parádních vícehlasech. Je možná škoda, že muzikanti prokládají svůj set coververzemi, které až příliš odklání pozornost od vlastní tvorby, jež má bezesporu řadu světlých okamžiků. Je jasné, že jakmile publiku zahrajete například Foo Fighters, jdou autorské skladby stranou. Lidé prostě čekají na další rádiové hitovky, které znají z domova, práce, městské dopravy či obchoďáků.

Nutno však dodat, že Rozkrock si s covery ví rady. Vše bylo zahrané s přehledem a uvěřitelně. Lehké rozpaky, které občas člověk cítí z různých zábavovek, v tomto případě nehrozí. Pokud tedy váháte, zda na Rozkrock někdy zajít, nemusíte se bát, kluci a holky vás určitě neurazí.

Po muzikantské stránce není co vytknout, všichni hrají na úrovni, mají drive a společně jim to funguje výborně. Dokážou zahrát zemitý rock, ale i lehký popík... Snad jen zpěvák Michal Souček nemá v hlase takovou jiskru jako jeho předchůdce Jirka Komberec. Paradoxem je, že převzaté věci mu sedí víc než původní skladby Rozkrocku. Na druhou stranu zatím těžko soudit – až kapela bude mít repertoár postavený na nových věcech, které jsou již Michalovi šité na tělo, bude výsledný dojem třeba opačný. Feeling má, charisma také, určitě frontman, se kterým se dá pracovat…

Jistotou jsou vokalistky, které jsou prostě nejsilnější zbraní kapely. Jakmile se všichni zpěváci pustí do refrénů, cítíte, že to má vážně sílu a tah na branku. Holky s Michalem zároveň působí dobře i po vizuální stránce, na scéně je stále pohyb, takže člověka koncert baví.

Rozkrock mají úroveň, někdo může ohrnout nos, že se jedná o zábavovku, ale pokud by každá zábavovka hrála takto, byla by to pro tuzemskou hudební scénu dobrá zpráva. Avšak všichni víme, že tomu tak není…

Příjemným překvapením byla předkapela (Dá se to tak nazvat?) Seeking Horizon. Ač kytaristé drhli akustické kytary, člověk měl pocit, že vidí klasickou rockovou kapelu. Znělo to dobře a živelně, skvělý start akce.

Návštěvnost byla velmi slušná, lidí i přes hrozící kalamitu dorazilo několik stovek. Atmosféra trošku připomínala letní fest... Central Park Slavie si tedy může odškrtnout další povedenou akci. 

Štítky hudební skupina, oblak, energie, Black Sabbath, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nad Slavií kroužily temné mraky. Rozkrock ale do lidí napumpoval pozitivní energii  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.