Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na podporu autistického chlapce se koná vernisáž k prodejní výstavě

Už v sobotu 6. ledna mohou lidé navštívit vernisáž k prodejní výstavě na podporu autistického chlapce. Celý výtěžek z prodeje obrazů bude použit na úhradu delfinoterapie. Co tato metoda obnáší a další informace si zájemci vyslechnou na akci, která se koná v Hluboké nad Vltavou.

Na výstavě v Nadační Galerii Naga na Hluboké nad Vltavou, pod názvem Jiný Svět, se potkáte s motivačními obrazy dělané buď akvarelem nebo digitálně. Druhá metoda zatím v Česku není tak běžná, i proto se maminka rozhodla dát tomu větší osvětu. Stejně jako delfinoterapii. Celý výtěžek z prodeje se použije na úhradu další delfinoterapie, protože se jedná o opravdu finančně náročnou záležitost.

     

Kdo je Jovánek? Jovánek je autistický chlapec se středně těžkou mentální retardací a velký bojovník, který se letos chystá podstoupit již třetí delfinoterapii. Ohromně mu pomáhají. Letos mu bude 9 let a první delfinoterapii podstoupil v sedmi letech.

Delfinoterapie je jedna z druhů terapií se zvířaty. Každá působí na nějakou oblast, ale delfíni mají účinek na všechny. Dokáží díky echolokaci určit oblast problému a léčit jí. Vývoj takového dítěte tím dokáží zrychlit klidně i o několik let dopředu.

        

Tento druh terapie absolvuje Jovánek v turecké Antalyi pod vedením českého terapeuta Oldřicha Bureše. Díky tomu se rodiče snadno v tomto exotickém prostředí zorientují. Výsledky jsou, že Jovánkovi se zlepšila soustředěnost o 150%. Vydrží u stolu a nemá problém se zájmem dokončit úkoly. Je z něj mnohem bystřejší kluk, který je dnes zvědavý a veselý. 

Největším cílem rodičů Jovánka je, aby začal mluvit. Poslední delfinoterapie přispěla k tomu, že začal alespoň opakovat některá základní slova.

Nutno podotknout, že se jedná o terapii. Tudíž je rozvržená na nějakou dobu a je důležité, aby nějaké činnosti delfinoterapii předcházely a další na ní navazovaly, jinak nebude mít efekt. Minimálně je dobré podstoupit 5 terapií, ideálně 10. Jovánek jich má naplánovaných celkem osm, doplněnou o muzikoterapii pod vedením Hasana Ülgüta.

Více k Jovánkovo příběhu si můžete přečíst zde.

Výstava je již připravena a vernisáž proběhne v sobotu 6.ledna od 17:00. Kromě maminky a autorky výstavy Zuzany Gasčarové se potkáte s dalšími hosty, jež přenesou další zajímavá témata.

Autoři

Štítky kultura, pozvánka, vernisáž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na podporu autistického chlapce se koná vernisáž k prodejní výstavě  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.