Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ceny Anděl Coca-Cola 2023 představují letošní vystupující. Andělskému line-upu vévodí nominovaní

Třiatřicátý ročník cen České hudební akademie – Anděl Coca-Cola 2023 se uskuteční v sobotu 30. března v pražském O2 universu. Předávání, kterým provedou Ivana „Fancy“ Kulhánková a Honza Dědek, doprovodí hudební čísla napříč letošními nominacemi. Přímý přenos odvysílá od 21:20 ČT1 a YouTube kanál Cen Anděl. Vstupenky na ceremoniál jsou v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Pořadatelé již tradičně vybírali vystupující z řad letošních nominovaných. Své zástupce tak v andělském line-upu zatím mají kategorie Album, Skladba, Skupina, Sólová interpretka, Objev i Společný projekt. „Dává nám smysl představit v rámci předávání tvorbu zejména těch, kterých se daný ročník týká nejvíce. A těmi jsou samotní nominovaní, o kterých rozhodla Česká hudební akademie,“ vysvětluje producentka Cen Anděl Lucka Hájková a dodává: „Máme radost, že díky velkému a modernímu prostoru O2 universa můžeme opět dbát také na vizuální pojetí jednotlivých vystoupení, která podporují atraktivitu a výjimečnost večera.“

Hosté i diváci se tak mohou těšit na zavedená jména tuzemské populární hudby i zástupce aktuálních trendů. V rámci večera vystoupí kapely J.A.R., Jelen a Hradišťan, zpěváci Ben Cristovao, Sofian Medjmedj nebo Marcell, operní pěvec Adam Plachetka s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers nebo zpěvačka Anna K. Kompletní line-up pořadatelé doplní v průběhu března. Letošní slavnostní ceremoniál bude nově otevřen i veřejnosti. Jeho bezprostřední atmosféru si tak mohou užít fanoušci přímo, ne jen prostřednictvím televizních obrazovek. Omezené množství vstupenek na předávání Cen Anděl Coca-Cola 2023 je nyní v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

O vizuální řešení Andělů a stage design se i letos stará Matyáš Vorda„Při tvorbě vizuální identity jsme se inspirovali především prostorem, ve kterém se tentokrát Ceny Anděl budou konat. O2 universum a jeho ikonická kulatá světla tvarem připomínající létající talíře jsme analogicky spojili s tematikou vesmíru,“ prozradil o podobě ceremoniálu. „V rámci slavnostního večera chystáme jednu velkou stage pro živá hudební vystoupení, pro moderace a samotná předávání Andělů bude sloužit menší podium zasazené přímo mezi diváky,“ doplňuje Vorda.

Již popáté v historii Cen Anděl bude v rámci slavnostního večera udělena také multižánrová cena popularity nazvaná Coca-Cola Cena fanoušků. V té může do 24. března na webu Cen Anděl hlasovat veřejnost a ze všech nominovaných podpořit svého favorita. Vítěz získá od titulárního partnera ročníku, společnosti Coca-Cola, finanční podporu ve výši 100 tisíc korun a roční zásobu nápojů do zkušebny.

Hlavními mediálními partnery jsou i v tomto roce Česká televize a Evropa 2. Právě Evropa 2 v rámci spolupráce a patronace nad kategorií Objev věnuje jejímu vítězi mediální kampaň v hodnotě půl milionu korun. Dalšími partnery ročníku jsou Intergram, OSA a Hlavní město Praha.

Ceny Anděl uděluje každoročně od roku 1991 hudební akademie. Od roku 1995 se realizují pod záštitou ČNS IFPI a od roku 1997 je symbolizuje soška Anděla se šalmají od sochaře Jaroslava Róny. Pořadatelem je od roku 2017 společnost LUFF PRODUCTION. Třiatřicátý ročník Cen Anděl Coca-Cola 2023 odvysílá 30. 3. 2024 v přímém přenosu ČT1 a YouTube kanál Cen Anděl.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Cena Anděl, hudba, Ceny Anděl Coca-Cola, line up, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ceny Anděl Coca-Cola 2023 představují letošní vystupující. Andělskému line-upu vévodí nominovaní  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.