Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vtipná komedie zvítězila nad dusnem v divadle

I divadelníci mívají letní prázdniny nebo opouštějí kamenná divadla a vystupují pod širým nebem. Není se čemu divit, protože výjimečné letní představení, které se minulý čtvrtek odehrálo v DK Metropol, bylo doprovázeno vysokými teplotami, což nebylo příjemné jak hercům, tak ani divákům.

Tma. Na scéně se objeví známá tvář herce Václava Vydry, který spustí svůj monolog. Světla se rozsvítí a diváci se ocitají na hřbitově. Smích. Smích, který se utiší, až když diváci opouštějí divadelní sál. Perfektní hra od argentinského autora Eduarda Rovnera, Vrátila se jednou v noci, rozpohybovala bránice všech přítomných v sále.

Bláznivá komedie se rozpohybuje v počátečním momentě, kdy Václav Vydra, který ztvárňuje starého mládence Manuela, jenž každý týden chodí vyprávět své nebožce matce, co nového se mu v životě přihodilo, vyřkne onu větu: „Maminko, budu se ženit!“

Matka Fanny, hraná Libuší Švormovou, v tu chvíli vstane z hrobu a roztočí se tak kolotoč neuvěřitelných gagů, do kterých se Manuel zamotává, a diváci přímo brečí smíchy.

„Některé scénky byly opravdu neuvěřitelné. Chvíli mi přišlo, že ani nejbláznivější americká komedie nevyprodukovala něco tak neuvěřitelně šíleného, ale zároveň opravdu zábavného. Kdyby v sále nebylo asi čtyřicet stupňů, bylo by to sice příjemnější, ale i tak jsem se výborně bavila,“ komentovala představení Helena Kupcová.

Během přestávky se téměř všichni ze sálu přesunuli ven, kde bylo sice také dusno, ale o několik stupňů méně a foukal tam vlahý větřík. Sál se mezitím trochu provětral a zbytek představení už probíhal v příjemnějším duchu. Diváci odcházeli sice splavení, ale v dobré náladě.

Štítky Vrátila se jednou v noci, divadlo, DK Metropol, představení, komedie, Dům kultury Metropol, Václav Vydra, Libuše Švormová, herec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vtipná komedie zvítězila nad dusnem v divadle  |  Kultura  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.