Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Otáčivé hlediště přilákalo letos přes 57 tisíc lidí. Jihočeské památky si ale celkově pohoršily

Otáčivé hlediště v Českém Krumlově přilákalo letos přes 57 tisíc diváků. Meziročně je to o tisíc více. Jihočeské památky ve správě státního Národního památkového ústavu letos k 28. srpnu navštívilo meziročně od ledna skoro o 41 tisíc lidí méně, tedy asi 880 tisíc.

Jihočeské divadlo čeká, že počet diváků na otáčivém hledišti překročí 57 tisíc. Nárůst je dán vyšším počtem představení. Stoprocentní návštěvnost měly inscenace Dekameron, Divotvorný hrnec, Dracula, Ženy Jindřicha VIII. a Šípková Růženka. Tržby ze vstupného budou zhruba 43 milionů korun, loni činily 37,6 milionu. Pouze dvě z 99 představení muselo divadlo zrušit kvůli dešti. Informace potvrdila Lenka Cimlová Ostrá z marketingu divadla.

Před otáčivým hledištěm letos uvádělo osm titulů, z toho dvě premiéry - balet Šípková Růženka a operu Turandot. Loni divadlo v zámeckém parku přilákalo 55 961 diváků a odehrálo 91 představení.

Památky lákaly méně lidí

„Jihočeské státní památky navštívilo od ledna do 28. srpna 879 689 turistů. Loni to bylo za prvních osm měsíců roku 920.667 lidí,“ uvedla mluvčí jihočeských památkářů Markéta Slabová.

„Z hlediska dlouhodobého průměru se jedná o velmi slušnou návštěvnost. Očekáváme, že se do konce prázdnin ještě mírně navýší," řekl ředitel krajských památkářů Petr Pavelec.

Autoři | Foto Otáčivé hlediště

Štítky návštěvnost, Jihočeské divadlo, Otáčivé hlediště, sezona, léto, hlediště, divadlo, představení, Národní památkový ústav, Český Krumlov, Jindřich VIII. Tudor, Šípková Růženka, Dekameron, Divotvorný hrnec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otáčivé hlediště přilákalo letos přes 57 tisíc lidí. Jihočeské památky si ale celkově pohoršily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.