Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Polovina dostavěných jihočeských bytů je v rodinných domech

V Jihočeském kraji se za první čtvrtletí začalo stavět 581 bytů, meziročně téměř o deset procent víc. Je to nejvíc za první čtvrtletí od roku 2006. Stavební firmy letos od ledna do března v jižních Čechách dokončily 489 bytů, proti loňsku o necelých pět procent méně. Ze všech dostavěných bytů jich bylo 256 v nových rodinných domech. Vyplývá to z informací Českého statistického úřadu.

V nových rodinných domech na jihu Čech se za první tři měsících roku 2020 začalo stavět 322 bytů. Téměř o dvě třetiny klesla meziročně stavba bytů v nových bytových domech. V kraji mírně (podíl 55 procent) převažovaly byty rozestavěné v rodinných domech. Nejvíc, téměř 28 procent všech bytů, se začalo stavět v okrese Tábor, pětina na Českokrumlovsku. Nejmenší podíl, 6,5 procenta, zaznamenalo Písecko s 38 byty. V ČR začala za první čtvrtletí stavba 9140 bytů, meziročně klesla o 4,5 procenta.

Z dostavěných jihočeských bytů za první čtvrtletí jich bylo 256 v nových rodinných domech. Je to sice meziročně o pětinu méně, přesto tvořily 53 procent všech dokončených. Mírně stoupl počet bytů, které firmy dostavěly v bytových domech. Ve třech okresech zaznamenali statistici meziroční nárůst dokončených bytů, na Strakonicku se číslo téměř trojnásobilo na 60. Polovina všech bytů dostavěných v Jihočeském kraji je na Českobudějovicku, nejméně, 2,2 procenta ze všech těchto bytů, je na Písecku.

V České republice se za první tři letošní měsíce dostavělo 8000 bytů. Proti stejnému období loňského roku poklesla výstavba o 1,3 procenta.

Štítky byty, Jihočeský kraj, průzkum, rodinný dům, Český statistický úřad, Česko, okres Písek, Tábor, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polovina dostavěných jihočeských bytů je v rodinných domech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.