Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Poukázky na nákupy i odměny. Řetězce chtějí zaměstnancům kompenzovat náročné období

Potravinářské řetězce pro zaměstnance vzhledem k aktuální náročné situaci stejně jako na jaře připravily mimořádné bonusy. Například firma Billa pokladním, pracovníkům čerstvých úseků, prodavačům či skladníkům vyplatí 3000 korun formou poukázky na nákup, uvedla mluvčí společnosti Dana Bratánková. Provozní zaměstnanci obchodů Albert dostanou v tomto čtvrtletí bonus 3000 korun, informoval už dříve řetězec.

V České republice od 5. října platí znovu nouzový stav. Od čtvrtka byl zakázán maloobchodní prodej a služby s výjimkami, jako jsou potraviny, drogérie, lékárny, květinářství nebo galanterie. V případě služeb dál fungují servisy, myčky nebo odtahy vozidel. Opatření by měla trvat do konce nouzového stavu, tedy 3. listopadu. Zda kabinet požádá Poslaneckou sněmovnu o možnost nouzový stav prodloužit, se rozhodne 30. října.

Billa pracovníkům dárkovou kartu na nákup v jejích supermarketech začne rozdávat podle Bratánkové v následujících dnech, aby ji mohli využít co nejdříve, uvedla. Společnost podle ní připravuje i další kroky pro zlepšení pracovních podmínek. Stejně jako na jaře mají zaměstnanci Billa k dispozici vitamíny, ovoce, čaje, džusy a další potraviny pro posílení imunity, doplnila Bratánková.

Řetězec Albert za nouzového stavu na jaře vyplatil svým pracovníkům odměny v řádech tisíců korun. Společnost na ně vynaložila 70 milionů korun, uvedla v září firma. Podle ředitele lidských zdrojů společnosti Albert Ctirada Nedbálka i pracovníci tohoto řetězce dostávají zdarma vitamíny či ovoce. Hradí jim také očkování proti chřipce, o které letos vzrostl zájem o přibližně 70 procent ve srovnání s loňskem.

Mimořádných odměn ve výši až 4000 korun se v březnu dočkali pracovníci prodejen a logistických center Lidl. Kaufland zaměstnancům v březnové výplatě za práci v mimořádných podmínkách dal až 4000 korun hrubého. Odměny dostali provozní pracovníci v prodejnách, logistických centrech i masozávodě. Tesco zaměstnancům před Velikonocemi rozdal odměnu v závislosti na počtu odpracovaných hodin.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky obchod, koronavirus, kompenzace, zaměstnanec, Česko, Albert Česká republika, jaro, nouzový stav, Poslanecká sněmovna ČR, Velikonoce, Lidl, Tesco, Kaufland

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poukázky na nákupy i odměny. Řetězce chtějí zaměstnancům kompenzovat náročné období  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.