Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zeman se omluvil za zrušení oslav. V projevu si rýpnul do haterů

Podruhé během 14 dnů vystoupil v televizi prezident Miloš Zeman. V předtočeném proslovu, který nahradil tradiční prezidentův projev při udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále, se omluvil vyznamenaným, že musel předání vyznamenání o rok odsunout. Zároveň vyzval, aby si lidé nevšímali těch, kteří nic nedokázali.

Hned na úvod svého projevu se Zeman vyjádřil k aktuální situaci. Upozornil, že ve svém posledním projevu vyzýval k dodržování vládních opatření a apelovalna to, aby bylo jejich nedodržování pokutováno. „Nedodržováním opatřením (lidé) škodí sami sobě, ale i druhým,“ řekl.

Ke státnímu svátku 28. října řekl, že jeho smyslem je především oslava díla těch, kteří jsou vyznamenáni. Výrazné osobnosti podle něj stojí za dějinným pohybem, proto své projevy k 28. říjnu vždy zaměřoval na popis životních příběhů lidí, které se rozhodl ocenit. „Velice se omlouvám jak vyznamenaným, tak jejich rodinným příslušníkům, že na základě zpřísněných opatření vlády jsem byl nucen odsunout slavnost 28. října na příští rok," řekl Zeman.

Dějiny podle něj tvoří lidé, kteří v životě něco dokázali. Řekl, že mezi ně nepatří pouze vyznamenaní na Pražském hradě. „Jsou to tisíce, desetitisíce, statisíce, miliony lidí, kteří svým způsobem mají za sebou úctyhodnou životní dráhu a mohou se ohlédnout za sebe a vidět, že tato dráha byla úspěšná," řekl. Vždy si proto přál, aby další osobnosti byly oceňovány na úrovni krajů, měst a obcí. 

Během projevu vyzval také k tomu, aby si lidé nevšímali těch, kteří nic nedokázali, ale špiní práci druhých. „Nevšímejme si jich, ať jsou to hateři na sociálních sítích nebo někteří komentátoři v médiích. Vzpomínám si na slova svého přítele Pavla Dostála, který říkal: S domovnicíc se nediskutuje," řekl Zeman.

Projev prezident zakončil přáním, aby byl svátek 28. října svátkem národní hrdosti. „Přejme si, aby to byl svátek nás všech, a budu se těšit, že za jeden rok se opět setkáme ve Vladislavském sále Pražského hradu," zakončil projev.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Twitter Jiří Ovčáček

Štítky projev, prezident, Miloš Zeman, slavnost, Vladislavský sál, Pavel Dostál, Pražský hrad, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman se omluvil za zrušení oslav. V projevu si rýpnul do haterů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.