Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zoologické zahrady na jihu Čech se chystají na otevření. V pondělí otevře Tábor i Hluboká

Už příští týden dojde v Česku k rozvolnění koronavirových opatření. Podle oznámení vlády by se měly otevřít obchody s dětským oblečením, papírnictví, ale i zoologické zahrady. Právě ty v posledních dnech informovaly o tom, že situace už je pro ně kritická.

Krátce poté, co vláda informovala o postupném rozvolňování koronavirových opatření, oznámila táborská zoo, že své brány otevře hned v prvním možném termínu. „Jsme velmi rádi, že budeme moct konečně otevřít a přivítat první letošní návštěvníky. Vstupné a poplatky za speciální programy pro nás totiž představují nejpodstatnější část příjmů,“ říká ředitel Zoo Tábor Evžen Korec.

Zoo podle něj přišla za minulý rok o 1,5 milionu korun, letošní ztráty jdou do stovek tisíců. Přežít se podařilo také díky příspěvkům od lidí. „Za každý příspěvek velmi děkujeme. Bez nich bychom sice přežili, ale bylo by to výrazně složitější. Pondělní otevření v prvním možném termínu vnímáme i jako poděkování všem těm, kteří v těchto těžkých časech drželi při nás,“ uvedl Korec.

Otevřít se chystá také Jihočeská zoologická zahrada v Hluboké nad Vltavou. Konkrétní podrobnosti projednávalo vedení až dnes. „V pondělí 12. dubna budeme otevírat. Samozřejmě za dodržení všech opatření. Konkrétní podrobnosti ještě připravujeme,“ vysvětlil mluvčí zoo Martin Švihel.

Zoologické a botanické zahrady budou moct obnovit provoz ve venkovních prostorech a naplnit budou smět maximálně 20 procent kapacity. V rámci protiepidemických opatření  jsou uzavřeny od 18. prosince. Na jaře nesměly fungovat od 13. března do 27. dubna a kvůli druhé vlně epidemie znovu od 9. října do 2. prosince.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zoo, Hluboká nad Vltavou, Tábor, koronavirus, opatření, zoologická zahrada, Česko, Evžen Korec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologické zahrady na jihu Čech se chystají na otevření. V pondělí otevře Tábor i Hluboká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.