Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Už devět korun může ušetřit tisíce. I při dovolené v Česku se vyplatí nezapomenout na cestovní pojištění

PR článek

Stejně jako v loňském roce, i letos stráví léto v tuzemsku velké množství Čechů. Důvodem jsou stále se měnící podmínky pro vycestování do zbytku světa, ale také samotné riziko koronavirové nákazy. Ani při dovolené „za humny“ bychom neměli zapomínat na cestovní pojištění, které pojišťovny nabízí i pro tuzemsko. Někteří lidé přitom netuší, že takové pojištění vůbec existuje.

„Povědomí o tom, že lidé mají možnost uzavřít cestovní pojištění i pro své tuzemské dovolené, je obecně menší. Přitom i během dovolené v Česku se cestovní pojištění rozhodně hodí, a to nejen v případě úrazů z provozování náročnějších sportů, ale třeba i při krádeži kufrů nebo když škodu způsobí dítě či pes,“ vysvětluje Veronika Nová z České asociace pojišťoven.

Devět korun za den

Ani při dovolené v tuzemsku by se nemělo zapomínat na cestovní pojištění. Potvrzuje to i největší domácí pojišťovna, která má s tímto druhem pojištění letité zkušenosti. „Tuzemské cestovní pojištění představuje rozumnou volbu pro všechny, kteří tráví volný čas v Čechách a chtějí mít jistotu, že v případě nenadálé události jim pojišťovna finančně pomůže,“ potvrzuje za Generali Českou regionální ředitel pro Jihočeský kraj David Hrdlička.

Podle jeho slov se zájem o tento typ pojištění před letní sezónou a zejména pak v jejím průběhu významně zvedá. Podporuje to i fakt, že domácí cestovní pojištění je cenově snadno dostupné. Jeho cena začíná na devíti korunách za den. „Díky slevovým akcím přitom mohou rodiny ušetřit. U Generali České mohou mít cestovní pojištění zdarma například děti do šesti let věku. Vyplatí se sledovat nabídky pojišťoven, tuzemské cestovní pojištění lze přitom sjednat i přes web. Klidně i z mobilního telefonu cestou na dovolenou,“ dodává Hrdlička.

Takové cestovní pojištění se vždy skládá z úrazového pojištění, pojištění osobních věcí a zavazadel a také z pojištění odpovědnosti za škodu. Jen málokdo tuší, že smlouva s pojišťovnou platí od momentu, kdy došlo k odeslání peněz na účet pojišťovny. Není tedy zapotřebí čekat na jejich připsání.

Tuzemské pojišťovny také nabádají ke zvážení pojištění storna cesty. Dopředu zaplacené rezervace za ubytování se běžně pohybují v řádech vyšších tisíců a proto se toto doplňkové pojištění může vyplatit. „V případě, že cestovatel nemůže na dovolenou odjet, vrátíme mu osmdesát procent prokazatelně vynaložených nákladů. Ty přitom hradíme až do 20 tisíc korun,“ uzavírá Hrdlička.

Lidé chtějí poznávat tuzemsko

Klasickou dovolenou v létě letos neplánuje více než polovina Čechů a z těch, kteří ji plánují, je většina pro tuzemskou destinaci. Konkrétně sedmapadesát procent. Vyplývá to z aktuálního výzkumu agentury STEM/MARK. Důvodem jsou především obavy z nákazy koronavirem, finanční situace a neustále se měnící nařízení. Lidé chtějí také více poznávat českou krajinu.

Trendem letošního léta bude podle všeho karavaning, který zaznamenal v tuzemsku výrazný rozmach. „Prodejci obytných vozidel napříč trhem hlásí již od zimy téměř vyprodané sklady a dodací termíny nových vozů se nezřídka pohybují kolem roku 2022. Zájem proti jiným rokům je zhruba dvojnásobný. Růst poptávky asi o 200 procent hlásí letos také půjčovny karavanů,“ uzavřel předseda Asociace kempování a karavaningu Jan Brodský.

Ohodnoť článek

Štítky Generali Česká pojišťovna, David Hrdlička, cestovní pojištění, pojištění covid, pojištění, Česko, léto, Česká asociace pojišťoven

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už devět korun může ušetřit tisíce. I při dovolené v Česku se vyplatí nezapomenout na cestovní pojištění  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.