Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Představitelé Koločavy si z jihu Čech odvezli dva nákladní automobily

Dva nákladní automobily z jihu Čech budou pomáhat s odklízením sněhu a dalšími pracemi obyvatelům Kolčavy. Vedení kraje dnes předalo auta představitelům zakarpatské obce za účelem humanitární pomoci. Do rodiště loupežníka Nikoly Šuhaje by měly dorazit do dvou dnů.

Koločavští převzali Tatru 815 a Škodu 706 – starší vozidla vybavená sklápěcími korbami a sněhovými pluhy z majetku Správy a údržby silnic Jihočeského kraje. „Velice mě těší, že našim zakarpatským přátelům můžeme tímto vyjít vstříc a podat pomocnou ruku,“ řekl hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Humanitární pomoc v podobě darování nákladních aut schválili krajští zastupitelé loni v prosinci. „S představiteli Koločavy jsme se setkali při vystoupení naší Jihočeské filharmonie na Ukrajině. Mimo jiné se zmínili o tom, že by se jim hodila nákladní auta na odklízení sněhu a odvoz různého materiálu,“ uvedl náměstek hejtmana pro kulturu Pavel Hroch. Kvůli pandemii koronaviru a protiepidemickým opatřením nebylo možné nákladní automobily předat dříve.

Vozy opatřené sněžnými pluhy si obdarovaní přepraví na západní Ukrajinu po vlastní ose. Automobily dnes vyjely na trasu dlouhou více než tisíc kilometrů. „Zvládnout by to i s přestávkami měly zhruba za den a půl,“ řekl starosta Koločavy Vasyl Ivanovyč Chudyněc. Zároveň Jihočechům poděkoval za vyjádřenou podporu.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jihočeský kraj

Štítky humanitární, pomoc, automobily, Ukrajina, Kolčava, nákladní automobil, Koločava, Česko, Nikola Šuhaj, Jihočeský kraj, Martin Kuba, pandemie covidu-19, Pavel Hroch, Tatra 815

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roman Dvořák

Na fotce není Škoda 706 ale LIAZ

Středa, 25. srpna 2021, 11:20Odpovědět

Představitelé Koločavy si z jihu Čech odvezli dva nákladní automobily  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.