Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Netflix se pokouší dokázat, že telenovelám ani vyvražďování teenagerů ještě neodzvonilo

V hororu Máš někoho doma odhaluje vrah tajemství svých obětí. O tajemstvích ví své i pětice žen v nové telenovele Pětinásobná pomsta. Kromě sitcomu s hvězdou Hanny Montany vás naláká i thriller o operátorovi tísňové linky. A HBO GO doplnilo filmy pro malé i velké.

Máš někoho doma

S příchodem října se Netflix rozhodl naservírovat předplatitelům vlastní teenagerskou vyvražďovačku ve stylu Vřískotu, Nezvratného osudu nebo Tajemství loňského léta. A ač na žádný z těchto snímků nový horor nestačí, má pár originálních nápadů. Zabiják řádící na Osborneské střední má při každé z vražd na sobě masku s obličejem své budoucí oběti.

A oběti si vybírá podle poměrně zajímavého klíče, odhaluje jejich největší tajemství. Jako první jde tedy pod kudlu místní největší šikanátor, následován studentkou, která tvrdí, že černoši jsou méně inteligentní než běloši a dalšími, kteří se podle vraha provinili. Podseknutí pat nožem nebo pověšení nad oltář v kostele jsou pak poměrně účinně vyobrazeny. Je tedy chvályhodné, že i přes příběh, který tady byl už tisíckrát, si scénář nevystačil s pouhopouhým ubodáním všech obětí.

Máš někoho doma je ideálním filmem na party, kde se chcete cpát brambůrky, sledovat horor ale u toho si i povídat, aniž by vám něco podstatného uteklo. Jinak film neurazí, nenadchne ale aspoň nenudí.


Zdroj: Netflix

Pěkně chytré

Netflix moc sitcomů neprodukuje. V následujících odstavcích pochopíte proč. Je na něm plno povedených komediálních seriálů ale dobrý klasický sitcom odehrávající se většinou v jednom domě, aby jeden pohledal. Chelsea (snesitelná Emiliy Osmentová) se přestěhuje ke své mladší sestře a jejím třem spolubydlícím. Tito čtyři mají vesměs stejnou osobnost, jsou temperamentní, usměvaví, a ne zrovna nejbystřejší, na rozdíl od Chelsea, která je intelektuálka.

Na kontrastu mezi hloupějšími a chytřejšími staví plno sitcomů, ale doba už pokročila a je sice hezké, že i člověk milující knihy se má co naučit od lidí zajímající se primárně o svůj vzhled, ale moc humorných situací se z toho vykřesat nedá. Tvůrci však mají malé bezvýznamné plus za to, že asi dva vtipy z prvního dílu vyvolají pousmání. Postavy jsou kýčovitě až karikaturně vykresleny, což samozřejmě k tomuto typu seriálů patří, ale když je i Osmentová (Mladí a hladoví, Hannah Montana) z obsazení nejcivilnější, tak už je to možná trošku moc.

Není třeba chodit kolem horké kaše. Pěkně chytré nejsou zas až tak chytré, takže jako hodně hodně hodně odpočinkový seriál k vaření by mohly posloužit dobře, ale tady jejich přínos společnosti končí. Přitom na režisérském křesla seděla Pamela Frymanová, která měla pod palcem seriál Jak jsem poznal vaši matku. Tímto dílem se mu ovšem nepřiblížila.


Zdroj: Netflix

Pětinásobná pomsta

Pět žen sdílejí kromě stejného jména i stejné mateřské znaménko. Zjišťují pravdu o své minulosti a snaží se společně rozplést pavučinu lží, do které je zapletený i mocný politik. Mexický seriál se tváří jako drama s nádechem thrilleru, už kvůli zemi jeho původu se mu však nedá upřít blízkost k jinému žánru, telenovele. Což není nutně špatně.

Telenovely už nejsou jenom o chudé služce, které se zamiluje do svého šéfa, jehož snoubenka ji chce zabít, následně se objeví její ztracené dvojče, které jí ukradne identitu a z nebohé Manuely se stane prostitutka. Tímto směrem Pětinásobná pomsta opravdu nejde. Díly mají okolo čtyřiceti minut a dopřejí divákovi trošku toho telenovelového vzrušení. A třeba se i dozvíte, jestli se dívek se jménem Juana opravdu jen pět, zda si některé z nich znaménko jen nenamalovala a mohlo by dojít i na záměnu dětí, dočasné oslepnutí nebo zmrtvýchvstání.


Zdroj: Netflix

Viník

Dlouho očekávanému filmu s Jakem Gyllenhaalem nevěnujeme tolik prostoru, jak by se dalo čekat, a to z jednoho prostého důvodu. Film je americkou verzí dánského snímku Tísňové volání. Oproti svému skandinávskému kolegovi nepřináší kromě účasti Gyllenhaala a Ethana Hawka žádný důvod, proč by měl dát divák přednost tomuto filmu. Ale dánský originál na Netflixu není, a tak vám film, který se drží v nejúspěšnější desítce tohoto týdne, bude muset stačit.

Na druhou stranu, pokud jste originál neviděli a vystačíte si s Viníkem, nebudete vyloženě zklamaní. Jde o minimalistický thriller, kde se operátor tísňové linky snaží zachránit volající, které jde o život. Gyllenhaal z plátna prakticky nesleze, většina filmu se odehrává v jedné místnosti. Hodina a půl poměrně rychle uteče a film je k dispozici s českým dabingem.


Zdroj: Netflix

HBO GO

Do videotéky HBO GO přibyly další povedené snímky. Pro nejmenší jsou to osvědčené animované pecky jako Ledové království 2, Ratatouille, Auta, V hlavě, VALL-I, Vzhůru do oblak nebo Příšerky s.r.o. či Rebelka. Doplní je i hrané adaptace populárních kreslených filmů, a to Aladin, Lví král a Kniha džunglí, které netřeba dále představovat.

Pro starší diváky je tady zábavně drsný Deadpool, drsně zábavný Deadpool 2 nebo akční filmy s bývalým vojenským sniperem (Tom Cruise) Jack Reacher: Poslední výstřel a Jack Reacher: Nevracej se. Další úspěšnou sérií jsou tentokrát komedie Pařba ve Vegas, Pařba v Bangkoku a Pařba na třetí. Černým koněm je ovšem psychologický thriller Noční zvířata s Jakem Gyllenhaalem a Amy Adamsovou, který vás svou napínavou atmosférou naprosto strhne.


Zdroj: Walt Disney Pictures

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Walt Disney Pictures

Štítky Netlfix, Hbo, Tv, FIlmy, Seriály, Netflix, film, telenovela, situační komedie, thriller, HBO Go, horor, tísňové volání, Chelsea FC, Tajemství loňského léta, Tom Cruise, Amy Adamsová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netflix se pokouší dokázat, že telenovelám ani vyvražďování teenagerů ještě neodzvonilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.